Mads Gilbert ble før jul kåret til "Årets navn" i VG for sin humanitære innsats ved Shifa-sykehuset i Gaza. Gilbert, som i 2014 hadde et av sine mange opphold i det krigsherjede området, fikk 50.000 kroner i prispenger fra VG.

Disse pengene donerte han videre til solidaritetsorganisasjonen Students for Justice in Palestine, som har tilholdssted i USA. Men nå melder VG Nett at Gilbert har endret mottaker av pengene.

- Bra økonomi

Gilbert selv sier følgende til VG om Students for Justice in Palestine, og endringene i planene:

-De var veldig takknemlige, men de sa at de hadde såpass bra økonomi at jeg heller kunne finne et annet formål som jobbet med samme tema.

Israelsk organisasjon

Dermed har Gilbert valgt en israelsk menneskerettighets- og fredsorganisasjonen som kalles The Israeli Committee Against House Demolition (ICAHD).

– De går inn i situasjonen på en veldig konkret måte, når de prøver å hindre de systematiske ødeleggelsene av palestinske hjem på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. De organiserer også internasjonale leire i okkuperte Palestina for å bygge opp igjen palestinske hjem som er revet av den israelske hæren, sier Tromsø-legen, som understreker overfor VG Nett at det er snakk om en israelsk organisasjon med internasjonale avdelinger.

VGs redaktør Torry Pedersen sa blant annet følgende om prisvinneren i desember:

"Det leserne har sett og stemt fram, er en oppofrende, engasjert norsk lege som gjentatte ganger setter eget liv i fare, står midt i et blodbad i Gaza – og har kun ett mål for øyet: å redde livet til så mange barn han kan klare".