MS Trollfjord skulle seilt sørover fra Trondheim torsdag, og gått i rute nordover fra Bergen lille julaften. På grunn av det ekstremt dårlige været på Vestlandet må skipet bli liggende i Trondheim. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 25. desember.

MS Kong Harald skulle seilt sørover fra Trondheim fredag, og gått i rute nordover fra Bergen julaften. På grunn av det ekstremt dårlige været på Vestlandet må skipet bli liggende i Trondheim. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 26. desember.

MS Lofoten seiler i oppsatt rute sørover frem til Kristiansund på julaften som planlagt. På grunn av det ekstremt dårlige været på Vestlandet må skipet kansellere havnene lengre sørover, og blir liggende i Kristiansund over julen. Foreløpig plan er at hun skal seile nordover igjen fra Kristiansund i henhold til vanlig ruteplan 26. desember.

Det skriver Hurtigruten i en pressemelding.

- Kjipt tidspunkt

- Det skjer på et veldig kjipt tidspunkt. Noen skal hjem til jul, andre har planlagt å tilbringe julen om bord hos oss. Men etter å ha seilt langs kysten i snart 125 år, er det to ting vi har lært: Akkurat været er det lite vi kan gjøre med, og med været tar vi ingen sjanser. Det er kapteinen som er ansvarlig for sikkerheten både til skipet og alle om bord. Og det er kapteinen som tar slike avgjørelser. Sikkerheten går foran alt annet, og vi tar ingen sjanser – heller ikke når det når det gjelder været, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.