Ifølge NRK har innbyggere i både Bodø, Oslo, Romerike og Møre og Romsdal tipset politiet om personer som går rundt utkledd som skumle klovner.

Enkelte bærer også det som kan se ut som våpen.

Meldte seg

- Politiet leter etter to unge menn iført klovnemaske i Rønvik. Skal ha hatt kjepp/balltrær med seg og skremt flere ungdommer, skrev Salten politidistrikt på sin twitterkonto tidligere i uken.

Den gang ble saken oppklart ved at to gutter meldte seg og innrømmet at det kanskje ikke var så lurt å skremme folk.

I høst har nemlig flere delstater i USA vært plaget av personer i klovnekostymer som har skremt vettet av befolkningen. I løpet av de to siste ukene har både England, Spania og Frankrike vært plaget av ungdommer i skumle klovneantrekk.

Registrerer at det skjer

I Tromsø har man enda ikke hatt noen observasjoner eller tips om klovnestreker, men operasjonsleder Ørjan Hole informerer om at det kan være straffbart å skremme folk.

- Vi registrerer at det skjer rundt om i landet. Opptrer man på en måte slik at man skremmer folk med våpen eller våpenetterligninger er det straffbart, konstaterer Hole.

I paragraf 266 i Den norske lov står det skrevet følgende:

- Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år.