Selskapet Echpro AS har nå lansert et prosjekt der det skal bygges seks nye eneboliger i Hansmark.

Boligene vil ha et bruksareal på mellom 164 og 202 kvadratmeter, og de største boligene vil koste i overkant av 11 millioner kroner. Det forteller megler Tom Espen Stormo fra SNE Eiendom.

Helt nytt

Prosjektet er helt nytt, og er ennå ikke offisielt lansert.

– Fra utbygger sin side er dette kun lagt ut på Facebook så langt, så vi er egentlig bare smått i gang med prosjektjobbinga. Tegningene, områdeplanen, og beskrivelsen er klare, så den offisielle lanseringen vil skje i august. Naturlig nok har vi begynt å jobbe med interessentene som har meldt seg, og vi har allerede ett salg og en reservasjon, sier Stormo.

Les også: – Lenge siden det har vært så stor interesse for et boligprosjekt (pluss-sak)

Ikke godkjent

Så langt har rundt 30 personer vist interesse for boligene. Dette er allerede før planene er godkjent av kommunen.

– Planene er sendt til kommunen og utbygger venter på endelig godkjenning. Den ene som har kjøpt bolig, har kjøpt med den forutsetningen om at det blir godkjent. Boligene er innenfor bestemmelsene for området, og det har ikke vært noen innsigelser fra naboene, sier Stormo.

Utbygger og megler tror og håper planene vil bli godkjent.

– Forutsetningen er at den kommunale behandlingen går som man tror, sier megleren.

UTSIKT: Illustrasjon: Echpro AS

Attraktivt område

I 2014 skrev iTromsø at området Hansmark/Vesterlia er byens dyreste strøk.

– Det er et veldig attraktivt område. Det er ferdig utbygd, og det har mange kvaliteter som markedet verdsetter. Det er høy tomtekostnad, og når tomtekostnaden er høy, vil også prisen på det som bygges være høy, sier Stormo.

Han forteller videre at brukte boliger i området som er bygget på 70- og 80-tallet ligger på rundt 6,5 millioner til 7,5 millioner kroner.

– Disse boligene ligger i overkant av det. Det er to typer boliger – den ene på to etasjer som koster i overkant av 9 millioner kroner, og de større boligene med tre etasjer som koster i overkant av 11 millioner kroner.

Utbygger Echpro AS planlegger å sette i gang med byggingen mot høsten, og vil jobbe for at alle boligene står klare neste sommer.