Karl Håkon Sæther, markedsansvarlig for Lederjakten 2016, forteller at årets lederjakt har langt flere søkere enn det var i fjor.

– Vi fikk inn om lag 80 søknader, og har valgt ut 40 personer som får delta. Vi merker oss at stadig flere av studentene på UiT kommer rett fra videregående og er ivrig på å tilegne seg studierelevant erfaring tidlig i studiene, sier Sæther.

Konkurransen, som arrangeres i regi av organisasjonen Start UiT, går av stabelen på torsdag. Det blir en travel dag for de 40 studentene.

– Flere oppgaver

– Dagen starter med at deltakerne deles inn i ti lag med fire personer. Deretter skal de løse fem caser som er laget av Sparebanken Nord-Norge, Remiks, Serit IT Partner Tromsø AS og The Edge. I tillegg har styret i Lederjakten 2016 laget en case. En student blir utpekt som leder på hvert case, og når alle lagene har vært innom alle de fem postene møtes deltakerne for næringslivet og vi i styret. Da skal vi avgjøre hvilke fire deltakere som går videre til finalen, forteller Sæther.

Torsdag kveld er det klart for bankett, og da offentliggjøres de fire finalistene. De blir hentet opp på scenen, og får en rekke spørsmål de må besvare på sparket.

– Skal grilles

– Lars Nymo Trulsen i Sparebanken og Øyvind Alapnes på The Edge skal grille de fire deltakerne i alt mulig. Det kan være spørsmål som «Du er leder for kjøkkenet på The Edge, og en time før en stor konferanse ringer kjøkkensjefen og sier at han er full. Hva gjør du?», eller andre spørsmål av samme type. Meningen er at det skal være litt vrient – på den måten ser man godt hvem som evner å ta slike utfordringer på strak arm, sier Sæther.

Etter spørsmålsrundene blir styret i Lederjakten 2016 og deltakerne fra næringslivet enig om en vinner, som utropes torsdag kveld.

– Det blir en lang og krevende dag for deltakerne, det er det ingen tvil om. Det er også meningen, for da ser man veldig godt hvem som har utholdenhet nok til å klare seg gjennom tøffe dager, sier han.

Tanken bak konkurransen er å bidra til økt kompetanse og erfaring for unge ledere i Nord-Norge, og vinneren får delta på Agenda Nord-Norges konferanse: «Nord-Norge 2030».

LETER ETTER LEDER: Karl Håkon Sæther og resten av styret i Lederjakten 2016 er på jakt etter den beste lederen blant studentene i Tromsø. Foto: Privat