– Det er ikke så mye dramatikk nå i helga, men vi får en liten forsmak på været til uka, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, Marek Ratajczak, lørdag formiddag.

Tromsøværingene vil få servert litt snøbyger, men samtidig blir det perioder med opphold utover lørdagen. I løpet av natt til søndag kommer det derimot mer nedbør og kraftigere vind.

– Vindstyrken vil komme opp i sterk kuling på yttersida, og i hvert fall en liten kuling her inne i byen, sier Ratajczak.

Sludd, men snø i høyden

Temperaturene vil gradvis bli mildere, og nattas byger kan komme som regn ytterst på kysten og sludd i mer sentrale strøk.

– Søndag får vi perioder med oppholdsvær. Det ser om som det blir sludd, men kanskje snøbyger litt oppi høyden, sier meteorologen – og advarer mot glatte veier.

Vinden vil minke, og temperaturen vil legge seg rundt et par plussgrader.

– Dette er bare starten – det vil bli verre i kommende uke, sier Ratajczak.

Hele neste uke tar nemlig Kong Vinter seg en skikkelig pause.

– Skal du ut på ski, bør dette bli nå i helga. Man kan kalle neste uke en sein høst eller tidlig vår. Eller kanskje dårlige nordnorske sommerdager, flirer meteorologen.

Godt over fem pluss

Det kan bli godt over fem plussgrader i lange perioder den kommende uka.

– Hvor mye regn det blir, er fortsatt veldig usikkert. Foreløpig er det usikkert hvor den kommende nedbøren legger seg, men dette kan bli i Tromsø, sier Ratajczak – og avslutter med mild tone:

– Den positive nyheten er vel at det bli bart på veiene.