– Vi er et parti som favner mange, både unge og gamle. Disse er på forskjellige steder i livet – noen er født i 1920, mens andre er født i 1995 – men jeg tror et fellestrekk er at kjernevelgerne våre føler ansvar for mer og flere enn seg selv, sier Røymo.

Utvikling av samfunnet og bevaringen av velferdsstaten står høyt hos kjernevelgeren, mener de to.

– Kjernevelgeren sier at vi er nødt til å utvikle samfunnet for alle, og bygge stein for stein. Ung og gammel jobber sammen for å ivareta det som fungerer, og for å utvikle samfunnet videre til det bedre, sier Aarbakke.

– I tillegg kommer selvsagt arbeid for alle. At det er en reell politisk sak at vi skal sørge for arbeid til alle er viktig for folk, legger Røymo til.

At en kjernevelger hos Arbeiderpartiet er like opptatt av andres velferd som sin egen, er likevel det som stikker seg fram som noe helt eget, mener de to.

– Et eksempel kan være et barn som ikke har foreldre som kan kjøre han til fotballtrening. Hva gjør en Ap-velger da? Jo, han tar med seg denne ungen på fotballtreningen. Det hele handler om at våre kjernevelgere har en forståelse for at det å være menneske handler om å gjøre noe for en annen person, fordi vi alle kommer til denne verden med forskjellig bagasje, sier Røymo.

Ap-toppene tror også tre til fem års høyere utdanning er en gjenganger hos kjernevelgeren.

– Eller så har de fagbrev i et fag som er utviklet over år, og som har med seg verdier som er utviklet over lang tid. Som for eksempel kampen for rettferdig arbeidstid, lønn, og likelønn, tror Røymo.