HÅLOGALAND TEATER: Signe Wang Hovden og Olai Sigerset Stark, som begge går i 2. klasse på Prestvannet skole, ble nemlig kåret som vinnere i en tegnekonkurranse hvor barn i Tromsø kunne sende inn sitt bidrag til hvordan Wendys kjole skulle se ut.

– Det var en idé jeg fikk da jeg skulle lage kjolen til Wendy at jeg ville den skulle være inspirert av barnetegninger. Jeg satt faktisk selv og prøvde å lage tegninger, men det ble ikke helt det samme. Da var det noen som foreslo å ha en konkurranse der alle barneskolene ble invitert til å tegne. Det endte med at jeg fikk en svær plastpose med tegninger, sier Even Børsum, scenografi og kostymedesigner på familieforestillingen Peter Pan.

LES OGSÅ: Flyr høyt i ny HT-satsing

Satte sammen kjolen

Kostymedesigneren skulle egentlig bare bruke en tegning, men syntes det ble for vanskelig å velge bare én.

– Disse to tegningene passet så godt sammen at jeg valgte å bruke begge til å sette sammen kjolen, sier han og peker på mønsteret øverst på kjolen, som Signe har tegnet, og deretter nedover kjolen hvor Olais tegning er brukt.

– Vi laget kjolen ved å forstørre tegningene deres, deretter la vi dem under det hvite stoffet og tegnet over. Det er kun laget to slike kjoler i verden – den ene skal være reserve til forestillingen, sier Børsum.

LES OGSÅ: Disse HT-forestillingene vil skuespillerne helst glemme

Gleder seg stort

Familieforestillingen har premiere på Hålogaland Teater torsdag 25. februar. De to syvåringene har begge fått billetter, og gleder seg stort til å se teaterstykket.

– Vi skal dit på fredag. Vi har bare sett bilder av Wendy med kjolen på. Hun ser fin ut, men det blir gøy å se den på i virkeligheten, forteller Signe og Olai.

Kjolen de har designet er en nattkjole som Wendy, spilt av Rebekka Nystabakk, skal ha på under hele forestillingen – som går på HT helt til i april.

– Da blir den skitten etter hvert, så da må de nok bytte den, slår Signe fast.

Stolte tegnere

De to andreklassingene er tydelig stolte av kjolen de har vært med på å lage.

– Vi brukte ganske lang tid på tegningene, og jeg måtte konsentrere meg veldig. Men jeg trodde aldri at vi kom til å vinne, sier Signe og legger til at hun er veldig glad i teater.

LES OGSÅ: Kaizers Orchestra-vokalist lager musikken til HT-stykke

Men de kreative syvåringene tror ikke at de kommer til å bli kostymedesignere når de vokser opp.

– Neeei, det tror jeg ikke jeg har lyst til. Det er så mye styr med tegninger og alt som skal ordnes, forteller Signe.

– Og jeg skal bli fotballspiller, tilføyer Olai.

De er begge likevel enige om at det blir veldig stas å se Wendy på scenen i kjolen de selv har designet.