Tromsø Bruktbokhandel har vært utsatt for tyveri tidligere, og i dag slo nok en gang uærlige folk til i den lille butikken. Denne gangen er det et sverd fra den populære TV-serien Game of Thrones som har forsvunnet.

Tromsø Bruktbokhandel skriver på sin facebookside:

Gjett hva folkens? I dag har enda en mann stjålet fra butikken vår. Tyver liker jo store ting så denne gangen ble et Stark sverd (game of thrones) stjålet... Hvis du har sett noen med et stort sverd eller noen prøver å selge det til deg er det ganske sikkert vårt.

Forsvant med sverdet

Innehaver av Tromsø Bruktbokhandel Pål Bøckmann forteller at han er på ferie, men at han har hørt om tyveriet i butikken.

- Jeg har dessverre oppdaget dette ja.

Les også: Dette stjeler gjestene når de bor på hotell

Han forteller at det var to stykker på jobb i butikken da sverdet forsvant.

- Det jeg vet er at det var en type som så litt mistenkelig ut som gikk rundt og tittet i butikken i et par timer. De som var på jobb fulgte nøye med han. Men så veltet han noe, og mens de holdt på å rydde opp forsvant han ut av butikken, sammen med sverdet, sier Bøckmann på telefon til iTromsø torsdag kveld.

Bøckmann forteller at de ansatte rakk å ta et bilde av mannen på en overvåkningsskjerm, og at de derfor har en ganske grei beskrivelse av mannen.

Mannen beskrives på butikkens facebookside som tynn og i 30-40-årene. Han skal ha brunt hår og skjegg, og være omtrent 170 centimeter høy.

Tidligere tyveri

Bøckmann forteller at butikken hans har vært utsatt for tyveri tidligere. For et par år siden var det en mann som stjal en Sauron-maske fra Ringenes Herre-filmene, til en verdi av nesten 7.000 kroner. Den gangen fikk saken stor oppmerksomhet, og den ble delt tusenvis av ganger på Facebook.

- Men jeg tenker jo litt sånn at hva skal man egentlig med disse tingene, sier Bøckmann.

Les også: Kåret til landets beste gründerspirer

- Tror du tyven er Game of Thrones-fan?

- Det er vanskelig å si, men det er jo en populær TV-serie, sier Bøckmann.

Han syns det er trist at butikken utsettes for tyveri.

- Vi tar inn disse tingene fordi det er en opplevelse for kundene, ikke nødvendigvis for at noen kommer til å kjøpe det. Da er det trist at folk stjeler det fra oss, ser Bøckmann.

Han håper de får tilbake sverdet, men sier at han ikke tror de kan regne med at det skal komme til rette.

Les også: Debuterer med nordnorsk fantasy

Bøckmann oppfordrer folk til å ta kontakt med butikken hvis de ser en person med Game of Thrones-sverd sprade rundt på gata i Tromsø.

- Hvis noen går rundt og vifter med et sverd i Tromsøs gater, så blir det vel oppdaget, sier Bøckmann.