– Det blir mer og mer populært og kjent, sier Mette Wickstrøm, som jobber med markedsføring på hagesenteret.

Fra rundt 20 deltagere på juleverkstedet for to år siden, har de nå økt betraktelig. Wickstrøm regner med at over 100 deltagere kommer innom for å lage juledekorasjoner i år, i løpet av dagene de arrangerer det kreative verkstedet.

Amatører velkommen

– Her har folk mulighet til å komme og lage egne juledekorasjoner. De trenger ingen kunnskap fra før, og kan grise med jord og mose og alt de vil. Deltagerne kan ha med egne potter og dilldall hvis de ønsker det, og betaler for det de bruker av materiell, sier hun.

Siw Aannerud tok turen for andre gang, sammen med en venninne – og familiegjeng tirsdag kveld. Hun forteller at hun slett ikke er noen ekspert på å lage dekorasjoner, men at hun lett lar seg inspirere i godt selskap.

– Det er veldig hyggelig og sosialt, og så får man plante og kose seg. Det er et hyggelig sted å være, sier hun.

– Blir det noe julegaveproduksjon på deg her?

– Jeg får se hvor fine de blir, og regner med å lage to kurver, eller sammensetninger. Man ser på de andre rundt seg og hva de lager, og får ideer. Det er veldig koselig, og jeg anbefaler alle å være med på dette, sier Aannerud.

– Mye jobb

På Nygård Hagebruk, der de i vinterhalvåret stort sett driver med julestjerne – og roseproduksjon, regner de med å selge cirka 12.000 julestjerner i år. Wickstrøm forteller at det krever sitt å kunne tilby et bra produkt.

– Det er veldig mye jobb med julestjerner, først må du klippe dem, og så skal bladene brettes ut og lysbehandles for å få rød eller hvit farge. De siste ukene har det eksplodert her inne med farger. Vi får veldig mye skryt for julestjernene her, som er viden kjent, forteller hun.

12.000 JULESTJERNER: Blomstene i drivhuset på Nygård Hagebruk er dyrket frem siden i sommer. Fra venstre Anita Kristoffersen og Mette Wickstrøm. Foto: Harald Stavseth Foto: HARALD STAVSETH