Fylkeskommunens forslag om å fjerne ulike linjer på videregående skoler faller ikke i god jord hos Elevorganisasjonen i Troms. De mener mangfoldet må opprettholdes av hensyn både til elevene selv og til samfunnet for øvrig.

– Noen elever er ikke bygd for studiespesialisering, og dette er også viktige elever for samfunnet, sier leder Dana Meknas i Elevorganisasjonen i Troms.

Kappe foten av

Blant kuttene som møter motbør er det som gjelder danselinjen på Kongsbakken videregående skole. Meknas mener kulturlivet i landsdelen vil lide ved et bortfall av dette studietilbudet.

– Det blir som å kappe av foten på det kulturelle fagmiljøet, mener hun.

Elevorganisasjonen mener også at bortfall av linjer vil føre til større frafall.

Tirsdag skal Elevorganisasjonen møte fylkesråd for utdanning Magnus Mæland for å diskutere kuttforslagene, og for å levere inn høringssvaret sitt i prosessen.

Bør være prioritet

Meknas oppfordrer også andre med interesse for bevaring av tilbudene om å melde seg på i høringsrunden. Tirsdag deltar organisasjonen i en demonstrasjon mot forslaget om å fjerne danselinjen fra Kongsbakken.

– Utdanning bør alltid være en prioritet, for det er det som danner grunnmuren for samfunnet, og det er de som er elever nå som er fremtiden, sier Meknas.