Døgnvill 2012, fredag: Gratishaugen. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no Foto: Marius Fiskum

I fjor var det 33.000 publikummere innom portene på Valhall, og festivalens siste dag ble da utsolgt. Med 27.500 besøkende i går ble ingen av dagene utsolgt. Lørdag trakk flest, med 10.500 besøkende.

LES ALT OM ÅRETS DØGNVILL HER!

TIL-kamp

– Totalt sett er vi veldig godt fornøyde. Den eneste skuffelsen er at vi kolliderte med TIL-kampen torsdag, og vi mistet nok mellom 1.000 og 1.500 publikummere dit, sier informasjonssjef i Døgnvill Helge Markusson.

Torsdag var det 8.000 besøkende på Valhall, mens fredagen trakk 9.000 publikummere. Han gleder seg over at værmeldingen ikke slo til og at det var stort sett oppholdsvær og fine temperaturer.

– Billettsalget gikk tregt en stund, men det tok seg opp og vi kunne vel ikke hatt mer flaks med været enn vi hadde i år. Det hadde vi også i fjor, så vi har begynt å kalle det Døgnvillflaksen.

LES OGSÅ: Samarbeid som gir mersmak

Populære utbedringer

Markusson bekymrer seg ikke for de økonomiske følgene av publikumssvikten.

– Det er altfor tidlig å se det totale i det, men økonomien ser ut til å gå bra.

Festivalen hadde gjort en del utbedringer på arenaen og Markusson gleder seg over at alt har fungert optimalt.

– Blant annet det nye sitteområdet bak hovedbaren har vært veldig populært, barneområdet har blitt større og bedre, og det har ikke vært noen køer så Cashless-systemet har også vært en suksess, sier han.

LES KOMMENTAR: Små folk på stor fest

– Tøft å selge ut

Festivalsjef Hogne Rundberg mener at både værmeldingen og artistvalget kan ha vært årsak til publikumssvikten.

– Vi har merket at de dårlige værmeldingene har slått kraftig inn. At John Fogerty spilte i fjor, kan også være årsaken. Han er en såpass stor artist at mange folk nok kom kun for å se han. I år har vi jevnet det mer ut og hatt store band hele veien. Derfor merket vi at folk kom tidligere i år, sier Rundberg.

I likhet med Markusson er han fornøyd.

– Det er tøft å selge ut billetter, og jeg er veldig fornøyd med årets publikumstall, fortsetter festivalsjefen.

DEBATT: Var du på Døgnvill? Er du fornøyd med årets festival? Si din mening i kommentarfeltet under!

Markedssjef for Døgnvill, Helge Markusson, mener Døgnvill har funnet en god miks ved at den ordinære festivalen har fri aldersgrense, mens Døgnvill Vinter er beregnet på de over 18 år. Foto: Lars Marius Matre