Den noe uvanlige hendelsen oppsto torsdag formiddag, da 10.20-flyet fra Tromsø til Vadsø skulle ta av.

Det var NRK som først omtalte saken.

Rett før avgang meldte en mannlig passasjer om klaustrofobi og at han følte seg uvel, opplyser flykapteinen til iTromsø.

Passasjeren var blitt eskortert av politiet frem til flyet, og overlatt til seg selv der. Han var på vei til soning i Vadsø, og flypersonalet hadde fått beskjed om at mannen ikke var farlig.

Mannen ble sluppet av, hvorpå kapteinen bestemte seg for å følge etter.

Det ble dermed en viss forsinkelse på flyvningen, og det hele trakk ut i tid fordi passasjeren åpenbart hadde til hensikt å komme seg unna.

– Han gikk bare rett og slett ut gjennom ankomsthallen og ut for å prøve å få tak i en drosje. Da han ikke fikk tak i det, begynte han å gjemme seg. Han gikk bortover mot tårnet, utenfor flyplassområdet, opplyser kapteinen, som ikke ønsker å stå frem med navn.

Kapteinen fulgte etter, og mannen ble innhentet borte ved flytårnet på utsiden av gjerdet som avgrenser flyplassområdet. Deretter møtte politiet opp, og tok ansvar for mannen videre.

– Det gikk rolig og stile for seg. Han ble litt sur da vi fulgte etter ham, men jeg tror det var en snill kar, det var mitt inntrykk, sier kapteinen.

Han har fløyet siden 1989, og selv om fangetransport er en vanlig del av jobben, har han ikke opplevd noe lignende i karrieren sin.

Rundt klokken 10.55, altså en drøy halvtime forsinket, kunne Vadsø-flighten starte. Før det informerte kapteinen passasjerene om hva som hadde skjedd, noe som gjorde at enkelte måtte trekke på smilebåndet.

– Stemningen var veldig godt, med litt humrende latter. Folk syntes det var litt komisk, forteller kapteinen.