Redningsmannskaper har rykket ut til Furuflaten i Lyngen etter at det har gått en snøskred i Daltinden. Foto: Marius Hoe, Framtid i Nord

«Redningsledelsen har vært i kontakt med begge per telefon. Det er utfordringer knyttet til transport av hjelpemannskap på grunn av tett snøvær», opplyser politiet på Twitter kl. 17:10.

Like etter klokken 19.00 opplyser Erik Kileng ved politiets operasjonssentral at den ene har klart å komme seg ned ved egen maskin.

– En skuterpatrulje prøver nå å nå den andre, sier han.

Ny oppdatering er at også siste personen er berget. Skadeomfang ukjent.

Til iTromsø utdyper politiet at kun den ene av de to ble fysisk tatt av skredet, mens den andre unngikk det. Den som ble tatt av skredet er skadet.

Været var svært krevende for bergingspersonell, som strevde ved å kunne ta seg fram til de to. Klokken 18.00 får iTromsø opplyst at et helikopter med personell fra Røde Kors skal forsøke å ta seg inn så nært skredet som værforholdene tillater. I tillegg er en skuterpatrulje på vei i retning skredet.

Ca. klokken 1915 kommer meldingen om at begge er berget.

I et annet snøskred som gikk i Lyngen onsdag ettermiddag var fem personer involvert. Alle er gjort rede for, og der én person har omkommet og tre personer er skadet.

Solveig Jacobsen ved UNNs vakttelefon sier de venter inn de skadede nå.

iTromsø har vært i kontakt med politiets operasjonssentral, som bekrefter at de har fått melding om skredet. To personer skal være involvert.

Solveig Jacobsen ved UNNs vakttelefon bekrefter at helikopter og ambulanse er på vei til rasstedet.

Thomas Ringen i Hovedredningssentralen bekrefter til iTromsø at fire helikoptre, samt frivillige fra Norsk Folkehjelp med hunder er på vei til rasstedet.

De fire helikoptrene er fra UNN, Forsvaret, Kystvakten og fra Luftforsvarets base på Banak.