Juleværet kom tidlig i år. Lørdags morgen kunne tromsøværinger våkne opp til en god slant med nysnø, rett og slett til et aldri så lite Winter Wonderland.

– Klokka 7 i morges målte vi at det var kommet 13 centimeter på ett døgn her oppe på Vervarslinga. Og så har det i tillegg kommet en del etter det også, sier vakthavende meteorolog, Rannveig Eikill.

Lørdag morgen målte de en snødybde på 38 centimeter oppå øya. De tre siste årene har det ikke vært snø 18. november, men i 2019 var det 44 centimeter.

Vil bikke over 40 centimeter

Rekorden for denne datoen, 18. november, var i 1995. Da var snødybden hele 98 centimeter.

Den rekorden blir vi nok ikke å slå i dag. Men i morgen vil den bikke over 40 centimeter, skal vi tro meteorologen.

– Det skal snø videre i dag, og så vil det komme mer snø i morgen også, i alle fall første delen av morgendagen. Det kan komme 10–15 centimeter med påfyll neste døgnet, sier Eikill og legger til:

– Og det er jo veldig gode nyheter for de som er glade i snø.

– Er snøen kommet for å bli?

– Det ser ikke ut til at vi kommer til å miste det som ligger utenfor med det første, heldigvis, sier Eikill, som i tillegg til å være meteorolog, muligens har telepatiske evner:

– Men det er litt for tidlig å skulle snakke om hvit jul allerede nå, med godt over en måned igjen til jul. Vi får heller bare kose oss med det vi har fått.

Mildværsperiode?

Men helt snøsikre er vi ikke. For onsdag og torsdag kommer det et ganske så svært lavtrykk over Sør-Norge som presser seg nordover. I Nordland blir det mildvær. Men vil plussgradene nå helt opp 69 grader nord?

– Det ser ut til at mildværsperioden hovedsakelig holder seg til Nordland, men det kan hende at vi i Troms også kommer rett over null grader, sier Eikill.

Temperaturen går raskt ned igjen inn mot neste helg.

– Kommer vil til å få noen solgløtt mellom snøbygene?

– Ja, nå er jo ikke sola framme de mange timene, så vi må være heldige dersom skydekket sprekker opp akkurat når sola er oppe. Særlig mandag ser lovende ut. Da er det for det meste opphold.