Det kommer fram i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Opplæringstilbudet ved de videregående skolene i Troms var en av sakene på dagens fylkesutvalgsmøte.

I høst ble det klart at flere linjer har vært foreslått lagt ned, blant annet har fylket foreslått å redusere tilbudet ved idrettslinja på Tromsdalen videregående skole.

Det var da også foreslått å legge ned idrettslinja ved Nord-Troms videregående skole fra neste år og flytte elevene til Tromsdalen.

Nå har samarbeidspartiene Arbeiderpartiet, Høyre, Miljøpartiet De Grønne, Kristelig Folkeparti og Venstre gått sammen om å gjøre tiltak for å berge flere linjer. De foreslår følgende:

  • På Sjøvegan vgs. gjøres informasjonsteknologi vg 2 søkbart.

  • På Nord-Troms vgs., gjøres idrettsfag vg1, vg2 og vg3 søkbart.

  • På Bardufoss vgs. gjøres vg3/vg4 påbygg søkbart.

  • På Tromsdalen vgs. gjøres det søkbar en klasse for vg1 studiespesialisering med toppidrett.

– Tilbudet vi gir i den videregående opplæringen skal være relevant og sikre kompetansen vi trenger i Troms. Det er også viktig for å kunne tilby gode og spennende utdanningstilbud på alle våre skolesteder, som vi ønsker å bevare., sier fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) i pressemeldingen.

Fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) er fornøyd med egen beslutning.

– Grunnen til at vi kan gjøre denne styrkingen av opplæringstilbudet er at vi i vårt budsjettforslag la inn 5.750.000 kroner ekstra til dette. Budsjettforslaget har en tydelig satsing på våre unge, og det inkluderer gode opplæringstilbud til våre elever, sier Furuly i pressemeldingen.

Saken skal opp i fylkestingets desembermøte neste uke, der det vil bli gjort et endelig vedtak.