Carola Häggkvist (46) er på plass i Tromsø. Om en drøy time har hun lydprøver i teltet på Strandtorget og fra kl. 21.00 lover hun full trøkk fra første sekund.

– Vi skal gi alt, understreker den svenske superartisten som har med seg et stavangerband og verdens beste korjenter — ifølge henne selv.

Autografer

I formiddag kom hun med direkteflyet fra Stockholm og landet en time før tiden på Langnes. Der tok hun seg tid til å skrive autografer. Medpassasjerene fikk også ta bilder.

Etter innsjekking på hotellet, tok Carola seg en tur på kaien. Der hilste hun på alle — også byens løse fugler.

– Jeg gjør ikke forskjell på folk. Helt fra jeg var ti år har jeg omgått vanskeligstilte som oppsøkte kirken til menigheten vår.

Den jordnære og folkelige artisten er i Tromsø for første gang. Da hun fikk forespørsel fra sin norske impresario om å hoppe inn for en syk Jahn Teigen, svarte hun ja. Deretter sjekket hun på sin app for å finne Tromsø på kartet.

Sa obs!

– Da dukket både Svalbard, Grønland og Island opp. Først sa jeg obs! Så kom jeg på at jeg har vært i området før — med D.D.E. i 2005. Men Tromsø fikk jeg ikke besøkt.

– Og så må du få med at jeg badet i sjøen den gang — et sted utenfor Harstad. Det var herlig, understreker hun.

Carola starter maksimalt og øker etter hvert når scenen er hennes i kveld. Hun lover at alle slagerne skal komme — som perler på en snor.

– Jeg er blitt fortalt at det blir over tusen personer i teltet. Det skulle være nok folk til å skape «liv og røre». Jeg skal i alle fall gjøre midt til at alle går fornøyde hjem. Det er bare å holde fast på tupeen!

Samme sang

I år er det 30 år siden Carola som 16-åring sjarmerte alle i den internasjonale Grand Prix-finalen med «Främling». Samme år — i 1983 — startet hun sin første konsert med en av sine favorittlåter. Det har hun gjort siden. I Tromsø blir det ikke noe unntak.

Egentlig skulle hun ha ferie i hele august.

– Jeg kunne utmerket godt blitt igjen i Tromsø og sett mer av byen og omlandet. Men beklageligvis. I morgen kveld har jeg lovet mine naboer at jeg skal synge noen låter i en bursdag. Og har jeg sagt ja, så holder jeg avtalen. Derfor blir det retur raskere enn jeg ønsket.

Entusiast

Som bobilentusiast ser ikke Carola bort fra at hun tar turen nordover på egen hånd.

– Jeg trives i mitt sommerhus på hjul. Det bringer meg dit jeg skal — enten det er snakk om ferie eller jobb. Underveis møter jeg interessante personer — andre som også ferierer eller er på tur. Det kan gi mange, minnerike stunder, sier den folkekjære artisten.