Det har lenge vært et ønske fra syklister om at de kunne bruke den 2,7 kilometer lange undersjøiske tunnelen mellom Larseng på Kvaløya og Balsnes på Malangshalvøya. Nå er utstyret endelig på plass som skal gjør sykling gjennom tunnelen til en trygg og sikker opplevelse.

Varsler bilister

– Senhøstes var alt på plass. Systemet er programmert slik at det lyser et varsellys i 12 minutter, som gjør at man har god tid på å komme seg gjennom tunnelen, sier daglig leder Kjell Kolbeinsen i Ryaforbindelsen AS.

På begge siden av Ryatunnelen er det en rød trykknapp og en boks med refleksvester. Når syklisten trykker på knappen vil bilister bli varslet om at det er en syklist på vei gjennom tunnelen. Inne i tunnelen er det godt synlige tavler i hver retning med varsel om at det er syklist i tunnelen.

Viktig med vest

I tillegg til varsellyset finnes det refleksvester som syklister oppfordres til å bruke mens de sykler gjennom tunnelen. Det anbefales også å bruke sykkellys både foran og bak.

– Det er viktig at vestene blir lagt på plass i boksene etter bruk, sånn at de ligger tilgjengelig for syklister som kommer etter og skal gjennom tunnelen. De som sykler er generelt veldig flinke til å ha vest på seg for å være mest mulig synlige i trafikken, sier Kolbeinsen.

Ryatunnelen ble åpnet 29. september 2011 og erstattet fergesambandet mellom Larseng og Vikran.