Tvibit er ikke det eneste ungdomshuset i byen. Sør for sentrum, tre gater ovenfor Nerstranda, ligger Utekontakten. Her er kan du stikke innom og ta en kaffe, melde deg på rockefabrikken og en rekke andre kurs eller lage dokumentarfilm. Ungdomsklatring arrangeres også, både ute og inne.

Og alt er gratis.

Likevel er det mange som aldri har hørt om Utekontakten.

Hva er egentlig Utekontakten?

- Vi er et frivillig tilbud for ungdom, sier Maria Kvamme, en av de 10 voksenkontaktene som for tiden jobber på huset. Vi jobber oppsøkende, og er ofte ute og snakker med ungdom på skoler, klubber og andre samlingspunkter.

Utekontakten har holdt det gående siden 70-tallet, men har i det siste fått en mye yngre målgruppe. Tilbudet gjelder nå ungdom mellom 13 og 25 år. Det er alltid voksenkontakter på Utekontakten, og på alle aktivitetene de arrangerer.

Målet er å bli kjent med ungdommen, å være der for dem som trenger det. Alt er frivillig fra ungdommenes side, de binder seg ikke til noe. Hvis man vil ha oppfølging eller veileding får man selv velge seg en voksenkontakt.

Søker ungdom til webredaksjon

Det foregår for tiden mange aktiviteter på Utekontakten. I tillegg til klatring og rockeverksted arrangerer de gitarkurs, vokalgruppe og på sommeren er det turer. De har også et eget lydstudio, og instruerer de som måtte ønske i hvordan man lager musikk.

Utekontakten er for øvrig uten nettside, og søker nå frivillige som kan hjelpe dem å lage en layout som appellerer til ungdom. Maria Kvamme oppfordrer alle interesserte til å ta kontakt.

For mer informasjon, se Utekontaktens nåværende nettsider på

www.tromso.kommune.no/utekontakten