Det er Norges Vassdrag og energidirektorat (NVE) som i samarbeid med Tromsø kommune, har satt i gang arbeid for å ivareta dammene på Prestvannet. Det har resultert i at noe av vegetasjonen er borte, og promenaden er erstattet med anleggsvei.

– Det ser jo ganske dramatisk ut, sier leder i Prestvannets venner, Kristine Lind-Olsen.

Les også: Disse turveiene stenges

Varsom hånd

Det er en lekkasje som er grunnen til at det skal bygges ny demning på Prestvannet.

– Den siden av dammen som vender mot Prestvannet vil bli kledd med lokale jordmasser og revegetert. Det blir ny bru over overløpet og gatebelysningen skal settes opp igjen når arbeidet med dammen er ferdig, sier Lind-Olsen og legger til:

– Vi skjønner at dette må gjøres, og tiltaket er nødvendig. Vi skal prøve å holde en varsom hånd over prosjektet. Prestvannets venner ble stiftet for å ivareta vernet av Prestvannet.

Hun forteller at styret er opptatt av at de ikke bryter med den naturopplevelsen som det har vært å ferdes i området.

– Vi vil studere verneplanene og kommunens planer. Vi ønsker å gjøre en grundig kartlegging av fuglelivet og ta vare på bestandene og om mulig få tilbake noen arter som er borte, sier Lind-Olsen.

Les også: Her er kommunens plan for Prestvannet

Vil bidra

I det nye styret til interesseorganisasjonen finner man både en fugleforsker (ornitolog) og en ferskvannsbiolog samt landskapsarkitekt og bygningsingeniør.

– Vi har fagfolk med interesse for Prestvannet som rekreasjon- og naturområde. Kanskje kan vi bidra, komme med innspill som kan gjøre forholdene enda bedre, skyter nestleder i Prestvannets venner, Ann-Kjersti Johnsen, inn.

Leder Lind-Olsen legger til at de ønsker at vegetasjonen og en mulig ny vegetasjon kommer på plass etter at arbeidet er ferdig.

– Det er et inngrep som har skjedd på Prestvannet, men det kan jo hende at vi også har noe vi kan bidra med her. Vi vil ha en god dialog med kommunen og NVE. Kanskje finner vi gode estetiske løsninger som gjør at vi får en flott vegetasjon på plass igjen etter steinleggingen, sier hun.

Nytt styre

Prestvannets venner»har nå blitt en del av Gyllenborg og Prestvannets bydelsråd.

Det nye styret har bare rukket å ha ett styremøte etter at nytt styre ble valgt inn i juni.

– Styret er helt nytt, og heldigvis er vi enige om alle de viktige tingene, sier Lind-Olsen.

Styret består nå av leder Kristine Lind-Olsen, nestleder Ann-Kjersti Johnsen, økonomiansvarlig Kristen Øvernes og styremedlemmene Karl-Otto Jacobsen og Geir-Aksel Dahl-Hansen.

Som vara er to av grunnleggerne, Peer Skjoldbjærg og Gunnar Graff.

Les også: Hvor mye vet du om Prestvannet?

FORSTÅR: Leder i Prestvannets venner, Kristine Lind-Olsen, har stor forståelse for at det nødvendige arbeidet må gjøres.
NYTT STYRE: Prestvannets venners ny styre. Fra venstre: Kristine Lind-Olsen, Ann-Kjersti Johnsen, Kristen Øvernes, Karl-Otto Jacobsen og Geir-Aksel Dahl-Hansen.