Dramaserien «Frikjent» ble en kjempesuksess for TV 2 i fjor, og det ble tidlig klart at det ville bli en ny sesong.

Blant dem som returnerer er Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen og Tobias Santelmann.

Men nye karakter kommer også. Blant annet Trond Espen Seim, men også Tromsø-skuespilleren Amrita Acharia (25), mest kjent for rollen som slavekvinnen Irri fra «Game of Thrones».

–Jeg og Anna (Bache-Wiig), som har skrevet serien, har vært veldig involvert i hele castingprosessen og vi hadde veldig sterke følelser for Amrita og følte hun var veldig riktig for vår rolle, sier Siv Rajendram Eliassen, som sammen med Bache-Wiig, står bak suksessen.

– Mystisk og varm

Acharia som er født i Nepal, men har vokst opp i Tromsø, fikk rollen på bakgrunn av hennes spesielle bakgrunn og skuespillertalent.

– Til rollen som statsadvokaten ønsket vi en ung jente som kunne relatere til Aksels (Nicolai Cleve Brochs rolle red.anm.) opplevelse av å være utenfor. Amrita har en spennende bakgrunn, i tillegg er hun ung. I distriktene i dag er det ofte unge kvinner som får tunge saker og jobber, så det synes vi var spennende å utforske, sier Rajendram Eliassen.

Acharia fikk rollen før jul. Opptakene begynte i februar i år.

– Amrita er en utrolig fin skuespiller. Hun er intuitiv og har en veldig varme rundt seg. Hun har også noe mystisk og gåtefullt over seg, så vi er strålende fornøyd med at det ble henne som fikk rollen, sier serieskaperen.

– Ubeskrevet blad

Med gjengangere i norsk TV- og film, som Nicolai Cleve Broch og Tobias Santelmann, synes også Rajendram Eliassen, det var forfriskende å få inn et «nytt» ansikt.

– Hun var med i «Jeg er din», men ellers har ikke det norske publikummet sett så mye til henne. Hun er ikke en av de norske skuespillerne man har sett én million ganger før. Man ønsker alltid de beste skuespillerne, og da er det utrolig flott å få presentere noen som er relativt «ny», som har så høy kvalitet og er norsk, sier Rajendram Eliassen.

Sesong to av «Frikjent» har et budsjett på 60 millioner. Dramaserien er solgt til 21 land, blant annet Frankrike, Tyskland, England og New Zealand og Siv Rajendram Eliassen er overbevist om at sesong to blir bedre enn sesong én.

– Jeg tror oppriktig at dette blir en betydelig bedre sesong. Universet og karakterene er satt. Skuespillerne kjenner karakterene og spiller bedre, vi har samme crew som har jobbet lengre sammen og vi er dypere inn i universet og skriver bedre og kan gå dypere inn i karakterene og fortellingen. Jeg er sikker på at vi får åtte veldig spennende historier nå og vi gleder oss virkelig til premièren, sier serieforfatteren.

Og i starten får man se Tromsø-skuespilleren.

– I tillegg til alle de etablerte skuespillerne, har Amrita absolutt bidratt til å løfte serien. Hun kommer inn med nytt, friskt blod og en mystikk og varme, så dette gleder vi oss virkelig til, sier Rajendram Eliassen.

iTromsø har vært i kontakt med Amrita Acharia, men hun fikk ikke lov av TV2 til å uttale seg om serien før til høsten og nærmere premièredato.