Mathisen og venninnen Celina Pedersen skulle til jekta for å handle, og satt på rute 42 med kurs for holdeplassen i Giæverbukta. Da bussen traff en hump i veien, hørte de plutselig lyden av knust glass.

- Hele ruta i setet foran oss sprengtes. Den gikk i tusen biter, men ramlet ikke ut. Noen biter falt av, men heldigvis ikke inn i bussen, forteller Mathisen.

Varslet sjåføren

Bussen var full av folk, og i setet rett ved ruta som brast, satt en kvinne. Bussen fortsatte med knust rute ned til holdeplassen.

- Jeg tror ikke egentlig at sjåføren merket noe. Han kjørte bare videre, men da det kom folk på i Giæverbukta, var det noen av passasjerene som meldte fra, sier Maiken Mathisen.

Liten hump

Hun syntes episoden var ekkel, og reagerer på at ruta bare ga etter uten noe forvarsel.

- Min teori er at den må ha hatt en liten skade fra før, for det skjedde helt plutselig.Humpa vi kjørte over var ikke spesielt stor, man merket den nesten ikke inne i bussen, sier hun.

Kjørte inn

Nobina-sjef Magnar Nilssen kan fortelle at bussen har avsluttet ruta og kjørt inn til oppstillingsplassen med den knuste ruta.

- Det er ene halvdelen av en dobbeltrute bak i bussen som er knust. Det er den innvendige ruta, så det er ingen skader på den ytre, sier Nilssen.

Han mener det har skjedd under kjøring, og det er ujevn vei som har forårsaket uhellet. Nobina har hatt et slikt tifelle før, på en buss som i likhet med denne bussen, har vært i drift i kort tid.

- Vi har tatt det opp med leverandøren, for dette skal bussene tåle. Her var ikke ruta skadet på forhånd, men den tålte ikke den belastningen. Det en ting vi kommer til å melde videre, sier Nilssen.

Han har forståelse for at passasjerene syntes det hele var ubehagelig.

- Det skal godt gjøres å skade seg, for det er veldig små biter når ruta først sprekker, men det er ikke noe behagelig å sitte der når det skjer, sier han.

SKVATT: Maiken Mathisen og venninnen Celina Pedersen skvatt den ene sideruten på rute 42 sprengtes i tusen biter. Foto: Maiken Mathisen