Vinneren av Entrepreneur Of The Year i Region Nord, ble offentliggjort på Clarion hotel The Edge i Tromsø torsdag kveld.

Som vinner av Region Nord går Knut Roald Holmøy fra Vesterålen nå videre til den nasjonale finalen i Oslo, der landets beste vekstskapere skal kåres tirsdag 25. november.  Det opplyser John Giæver, ansvarlig for Entrepreneur Of The Year i Region Nord, i en pressemelding.

I fylkene Nordland, Troms og Finnmark var, foruten Knut Roald Holmøy, også Arne Mathisen og Lorentz Hardy i AS Lofoten Viking, Ola Eidberg i AS Bysy, Lasse Nilssen i M3 Anlegg AS og Odd Christensen i Nordland Betong AS plukket ut til regionsfinalen i Tromsø.

Finale i Monaco

Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer. Der skal det kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.

Om den nordnorske vinneren sier juryen følgende: - Knut Roald Holmøy har klart å være i forkant av stadige strukturendringer i bransjen. Vekstskaperen har samtidig sett viktigheten av å satse på flere virksomhetsområder for å fordele risikoen og sikre virksomhetens utvikling over tid. I tillegg er vekstskaperen en aktiv og viktig bidragsyter – både lokalt og nasjonalt i sin bransje.

I dag er hovedvekten i selskapet på trålfiske og oppdrett. Virksomheten drives gjennom datterselskaper, og Holmøy-konsernet med datterselskaper sysselsetter rundt 170 ansatte, spredt på oppdrett, tråler, fiskemottak og fryselager.

Hverdagshelter

– Norge trenger vekst og dynamikk i næringslivet for å skape arbeidsplasser og finansiere våre velferdsordninger. De som står bak disse vekstselskapene er hverdagshelter som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier John Giæver, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year (EOY) i Region Nord.

- Vårt bidrag er å fremheve og inspirere personer som bidrar med ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av. En uavhengig jury under ledelse av Bjørn Flatgård gjør vurderingen av årets kandidater, sier Giæver i pressemeldingen.

Foruten Flatgård sitter Trond Bjørnøy, Une Amundsen, Åse Aulie Michelet, Einar Ø. Brandsdal og Harald Tyrdal i juryen.