KIME hadde kontrakt med Tromsø kommune om brøyting fra Tromsdalselva til Skjelnan. I går ble det imidlertid klart at det ikke ble noen løsning mellom selskapet og banken, med det resultat at selskapet går til skifteretten. Dermed er KIME ute av stand til å levere tjenester til Tromsø kommune.

- Jeg kan bekrefte at vi har kontrakt med KIME på brøyting i Tromsdalen. Siden de ikke kan levere den tjenesten fremover, vil vi kjørte ut en kokurranse med sikte på å fullføre sesongen, sier enhetsleder Dag Ivar Andreassen i Bydrift.

Ikke optimalt

Han vedgår at det ikke er optimalt å stå uten brøyting på et rode midt på vinteren, men forsikrer at ingen skal snø inne som følge av at KIME ikke kan brøyte.

- Vi har egne ressurser som vi kan omfordele og i tillegg har vi mange entreprenører som kan trå til hvis det blir nødvendig. Vi kommer til å kjøre kort frist på konkurransen, og regner med å ha en løsning allerede før helgen, sier Andreassen.

Løser seg

Området som nå er ledig, strekker seg fra Tromsdaleselva til Skjelnan, og inkluderer både vei og uterom.  I konkurransen vil Bydrift komme med en beskrivelse av oppdraget slik at en ny kontraktør kan komme med tilbud.

- Vi skal støvsuge markedet for å finne noen som er ledig. Med mindre det kommer to meter snø neste uke, har vi kontroll. Det er uansett ingen grunn til bekymring, for dette skal vi løse, understreker Andreassen.