Det er ikke mye parken har å skryte av. Et tomt sjakkbrett, en sykkelteller, fire benker og et tomt blomsterbed. Jaklins plass må forbedres, mener Sunniva Skadefryd Pedersen, som er initiativtaker til Facebook-gruppa «La nordbyen leve».

– Det er ikke akkurat trivelig her sier Pedersen som nærmer seg 700 «likes» på Facebook-gruppen som skilter med slagordene «La det skje ting i Nordbyen! La oss vise interesse! La Nordbyen få blomstre!».

Manipulert bilde

Som forsidebilde på gruppen har et medlem tatt bilde av parken og manipulert det kraftig slik at det skal se idyllisk ut.

– Vi håper på flere slik at problematikken kan tas enda mer seriøst, sier Pedersen som forteller at det første grepet hun ville gjort med parken var å få opp en hekk som skjermer trafikken fra parken.

– Hadde man også fått et lekestativ for unger hadde det vært helt fantastisk. Det er ingen kjempefine plasser man kan sitte å drikke kaffe om morgenen. Kirkeparken er grei, men tenk hvor fint det kunne vært her om det ikke var så mye trafikk.

Selv jobber hun på Tromsø Classic Tattoo som ligger rett ved parken.

– Det hadde vært fint å drikke morgenkaffen her før man går på jobb.

Les også: Skal fikse Jaklin-bysten

Tomt sjakkbrett

I dag finnes det bare fire slitte benker som kunne trengt seg et strøk maling og et tomt sjakkbrett, som står igjen etter Sjakk-OL 2014.

– Jeg forstår ikke helt greia med den. Nå er jo alle sjakkbrikkene stjålet eller bare borte.

Reaksjonene på gruppa har ikke latt vente på seg, og Pedersen legger merke til at antall følgere øker for hver dag.

– Vi har fått mange flotte kommentarer om at vi må stå på. Jeg merker jo at dette er noe som engasjerer og folk i byen bryr seg om.

Les også: Han har store sykkelplaner også neste år

– Behov mange plasser

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, har ikke fått med seg Facebook-gruppa, men utelukker ikke en opprustning av parken i fremtiden.

– Vi ønsker at alle skal trives og at det skal se fint ut i byen vår, og i år er det en del parker som skal opprustes. Jeg har ikke registrert at denne parken står på lista over dem som skal rustes opp i år, men jeg ser ikke bort fra at det blir satt opp noe der i fremtiden, sier hun.

Les også: Byens verste fortau?

Hva og når er imidlertid vanskelig å si per nå.

– Det er et utømmelig behov for opprustning mange plasser, og vi har ikke penger til å gjøre ting overalt på en gang. Nå skal vi i gang med budsjettet for 2016 og da vil vi kartlegge behovene og prioritere hva det skal brukes penger på. Men vi vet at det er et behov for opprustning av både parker og veier, forteller Alvarstein.

TRAFIKKSTØY: Sunniva Skadefryd Pedersen ønsker en finere park helt nord i byen.Foto: Kent-Einar Myreng Foto: Kent-Einar Myreng