TRONDHEIM/TROMSØ: Ved Sør-Trøndelag tingrett er det åpnet konkurs i boet til Shin Sushi Trondheim Torg AS. Selskapet har registrert adresse i Tromsø og eies av Nina Dragøy Rød og Lasse Rød. De to er også eiere av A Dragøy AS.

LES OGSÅ: Firma ville slå banken konkurs. Det ble ikke så enkelt...

For lav omsetning

Selskapet som er slått konkurs holder til på Trondheim Torg, som er omtrent midt i sentrum av byen. Styreleder Nina Dragøy Rød forklarer at restauranten åpnet tidlig i 2014, men etter kun to år er det altså slutt.

– Årsaken er at det ikke er nok inntjening til å betjene utgifter som lån og lønn. Det er rett og slett for lav omsetning. Vi stenger i Trondheim, men vi håper at senteret ønsker å forsette driften, sier hun.

– Trasig

Videre forklarer hun at de lenge har forsøkt å få bedriften til å gå rundt, men at det nå ikke lenger lar seg gjøre.

Ifølge tall fra proff.no var driftsinntektene for Shin Sushi Trondheim Torg AS på 4,3 millioner kroner i 2014. Resultatet før skatt var på -2,3 millioner kroner. Dermed var egenkapitalen allerede brukt opp det første året.

Det er totalt 11 ansatte ved restauranten, blant dem deltidsansatte.

– De risikerer å miste jobben dersom ikke noen andre vil drifte stedet videre, sier Rød.

– Det er trasig. Vi har virkelig prøvd å få det til, men vi har ikke vært i nærheten.

Påvirkes ikke

Hun forklarer at konkursen ikke vil påvirke andre Shin Sushi-restauranter, blant annet den som holder til på Jekta.

– Det er et selvstendig selskap, og det vil ikke gå utover de andre. Tromsørestauranten går veldig bra, og det har den gjort hele tiden, sier hun.

Nina Dragøy Rød Foto: LENA VERÅS ERIKSEN