TRONDHEIM/TROMSØ: Ved Sør-Trøndelag tingrett er det åpnet konkurs i boet til Shin Sushi Trondheim Torg AS. Selskapet har registrert adresse i Tromsø og eies av Nina Dragøy Rød og Lasse Rød. De to er også eiere av A Dragøy AS.

LES OGSÅ: Firma ville slå banken konkurs. Det ble ikke så enkelt...

For lav omsetning

Selskapet som er slått konkurs holder til på Trondheim Torg, som er omtrent midt i sentrum av byen. Styreleder Nina Dragøy Rød forklarer at restauranten åpnet tidlig i 2014, men etter kun to år er det altså slutt.

– Årsaken er at det ikke er nok inntjening til å betjene utgifter som lån og lønn. Det er rett og slett for lav omsetning. Vi stenger i Trondheim, men vi håper at senteret ønsker å forsette driften, sier hun.

– Trasig

Videre forklarer hun at de lenge har forsøkt å få bedriften til å gå rundt, men at det nå ikke lenger lar seg gjøre.

Ifølge tall fra proff.no var driftsinntektene for Shin Sushi Trondheim Torg AS på 4,3 millioner kroner i 2014. Resultatet før skatt var på -2,3 millioner kroner. Dermed var egenkapitalen allerede brukt opp det første året.

Det er totalt 11 ansatte ved restauranten, blant dem deltidsansatte.

– De risikerer å miste jobben dersom ikke noen andre vil drifte stedet videre, sier Rød.

– Det er trasig. Vi har virkelig prøvd å få det til, men vi har ikke vært i nærheten.

Påvirkes ikke

Hun forklarer at konkursen ikke vil påvirke andre Shin Sushi-restauranter, blant annet den som holder til på Jekta.

– Det er et selvstendig selskap, og det vil ikke gå utover de andre. Tromsørestauranten går veldig bra, og det har den gjort hele tiden, sier hun.

foto
Nina Dragøy Rød Foto: LENA VERÅS ERIKSEN