BREIVIKA: Det har tatt både barn og ansatte rundt fire måneder å bygge bussen. Barnehagelærer, Bård Henry Landsem Paulsen, forteller at barna har fått være med på hele byggeprosessen.

– Vi har tatt med ungenes innspill og ideer hele veien. De har kommet med ønsker og tegninger, også har vi sammen prøvd å etterleve disse så godt vi kan, sier han.

– Veldig artig

Dermed har bussen mange magiske knapper. Blant annet flygeknapp og usynlighetsknapp. Og alle har fått vært med på alt fra maling til bygging.

– Vi har jobbet ganske intensivt i perioder og ungene har fått vært med på å skru og sage i starten og å male på slutten, sier Landsem Paulsen.

Jenny (6) og Steffen (6) er to av dem som har vært med på å male bussen.

– Jeg har malt dette, sier Jenny mens hun peker på to av de gule områdene på bussen.

– Det har vært veldig artig å jobbe med bussen, legger Steffen til.

Les også: Gratis kjernetid i barnehagen for familier med lav inntekt

Barns trivsel i fokus

Daglig leder i barnehagen, Kristin Ryeng, forteller at bussen er resultatet av et ønske om å jobbe mer med estetiske fagområder.

– Vi har barns trivsel som vårt fokusområde og her kom bussideen opp som et forslag. Den slo godt an blant både voksne og barn og dermed har vi i det siste jobbet med buss i brei målestokk, sier hun og legger til at barnehagen har vært på besøk hos Nobina og på bilopphoggeriet.

– Så nå er vi over gjennomsnittlig interessert i buss og føler oss ganske kompetente, spøker Landsem Paulsen.

Populært med maling

Det evner heller ingen tvil om at bussen kommer til å bli populær i lek.

– Den er ekstremt populær allerede og barna har kommentert at den ser fin ut og er artig å leke med. Vi har også fått tilbakemeldinger på at malingen var noe alle satt pris på. De sier at de ikke får lov til å male hjemme, men her fikk de lov, sier Landsem Paulsen spøkefullt.

Les også: Her får elevene bare ett friminutt