Det skjedde under Fixed Limit-turneringen under online-NM i poker. Berg er kjent som «Andrebb89» i poker-verden, og selv om han har spilt poker aktivt siden 2008, er dette første gang han har fått en NM-tittel.

– Den er god å ha, ja. Jeg har mange venner som har hatt den tittelen før, så det er deilig endelig å ha noe å slå i bordet med selv, sier Berg lattermildt.

Vanskelig å kombinere jobb

Som vinneren av turneringen, som for øvrig 322 stykker deltok i, får han også rundt 50.000 kroner utbetalt. Det har likevel blitt mindre poker på Berg de siste årene.

– Jeg jobber som elektriker sammen med faren min, og det er litt vanskelig å kombinere pokerspilling med vanlig jobb. De fleste store turneringene hvor det er mye penger å hente, går midt på natta og du må spille i åtte–ni timer for å vinne. Det passer dårlig om du skal tidlig opp på jobb dagen etter, så det blir litt spilling i helgene når det passer seg, og i jula og påsken, forklarer han.

Ikke favoritten

Hans beste NM-plassering fra tidligere var en 30. plass. Mest overraskende er det kanskje at Fixed Limit-turneringen er langt fra hans sterkeste spill.

– Det spilles nesten ikke fixed limit lenger, men jeg spilte bra og var litt heldig. Det tok totalt 13 timer å vinne denne turneringer, men det er Texas Hold’em No limit jeg har tjent mest penger på opp gjennom årene, sier Berg.

NM i Dublin

I starten av april reiser Berg sammen med rundt tusen andre nordmenn til Dublin for å konkurrere i live-NM i poker. Da skal han delta i fire forskjellige turneringer.

– Det blir fire øvelser og masse øl. Det merkes på byen når over tusen nordmenn skyller inn for å spille poker i en uke, forklarer Berg, og legger til:

– Poker er faktisk ganske fysisk krevende, så det lønner seg ikke å drikke for mye. Du må være skjerpet hele tiden og det krever en del hjernekapasitet for ikke å gjøre dumme feil slik at man faktisk vinner.