Senteret skal etter planen åpne høsten 2017, men Sundset vil være på plass i den nye jobben som avdelingsleder fra 1. september i år.

Det kommer frem i en pressemelding fra UNN fredag.

Skal avdekke kreft

Sundset skal sørge for å etablere et robust fagmiljø som skal bidra til å utvikle senteret til et av verdens ledende, ifølge UNN. Det skal skje i nært samarbeid med UiT - Norges arktiske universitet og Sykehusapotek Nord.

Målet er å utvikle senteret til ledende i verden innenfor forskning og bruk av avanserte legemidler for å avdekke kreft- og hjertesykdommer i en tidligst mulig fase.

50-60 ansatte

– Vi skal blant annet ansette en egen radiokjemiker som skal bidra til å utvikle nye avanserte legemidler til bruk i undersøkelser i fremtiden, uttaler Sundset til Pingvinavisa ved UNN, og legger til:

– Samlet sett vil vi på sikt være mellom 50 og 60 ansatte. En god del personer har vi allerede ved UNN, mens vi skal ansette noen nye. Dette vil være personer med spesiell kompetanse som vi nok må lete litt etter for å finne. Senteret skal drives frem av de ansatte, legger den nytilsatte avdelingslederen til.

Sundset kommer fra stillingen som kvalitets- og forskningsdirektør i Helse Nord. 48-åringen har utdannelse både innen medisin og fysikk, og har tidligere jobbet ved nukleærmedisinsk seksjon ved UNN, i perioden 2004-2014.