Politiet opplyste nemlig i går kveld at de både måtte hanskes med to syklister på tyveriraid og en biltyv i den lille bygda omtrent 15 kilometer vest for Tromsø.

Påskepynt-tyver

Rundt klokken 16.00 fikk politiet melding om at to personer hadde tatt seg inn i en bod i bygda. På sin Twitter-konto opplyste politiet at de to ble tatt på fersken av huseier. Ifølge Nordlys var det Anette Oppgård fra Ersfjordbotn som oppdaget tyvene.

Les også: Tyver tatt på fersken

- Jeg skjønte ikke hvorfor døra plutselig var låst. Og når jeg forsøkte med nøkkel var den umulig å låse opp. Så skjønte jeg at noen stod på innsiden og holdt igjen døra, sier hun til avisen.

Ifølge Oppgård fikk hun tak i mannen sin. Han konfronterte personen bak døra, som viste seg å være ei ung kvinne. Hun forsøkte å legge på sprang, men ble oppholdt av huseieren til politiet ankom stedet. Utenfor huset sto det to ukjente sykler, noe som ledet både huseierne og politiet til å konkludere med at en gjerningsperson ennå var på frifot. Etter å ha søkt i området med en hundepatrulje, pågrep politiet også en mann.

- De to er anholdt og visitert. Det ble ikke funnet noe tyvgods på dem, men hvis det skulle vise seg at noe er borte, så har vi navnene, forteller operasjonsleder Gunnar Bårdsen ved Troms politidistrikt.

Oppgård forteller til Nordlys at de to hadde samlet samme en rekke forskjellige ting i boden hennes, inkludert matvarer, påskepynt og leker, men at de ikke fikk det med seg. Hun forteller også at de to hadde blitt observert flere andre steder i bygda.

Krasjet stjålet bil

Senere på kvelden meldte Troms politidistrikt at de hadde pågrepet en mann etter å ha en stjålet en bil.

Les også: Pågrepet etter å ha stjålet bil

- Vi fikk inn ei melding om at en bil på tur mot Ersfjord hadde kjørt inn i en lastebil, så vi var på utkikk etter den. Det var ikke snakk om en biljakt, sier Bårdsen, og fortsetter:

- Mens vi kjørte mot området fikk vår patrulje øye på bilen, men den var forlatt. Det viste seg da at den var stjålet.

Ifølge operasjonslederen ble en mann pågrepet i nærheten av bilen, etter at det hadde blitt foretatt søk i områrdet.

- Det ble samtidig funnet noe tyvegods i bilen, som vi i går kveld arbeidet med å spore opphavet til. Vi har blant annet foretatt tekniske undersøkelser ved Ersfjordbotn skole, opplyser Bårdsen.

Han kan ikke si noe om hvorvidt det er en sammenheng mellom biltyven og de to syklende innbruddstyvene.

- Det holder vi på å undersøke. Vi har ikke analysert de sporene ennå, forklarer han.