Rådhuset: 17.maikomiteen har i år som i fjor søkt om penger på vegne av bydelene Kvaløya, Tromsdalen og Kroken slik at de kan feire 17.mai der de bor. Disse pengene har byrådet nå innviglet.

– De søkte om 7.000 kroner til hver bydel og det kommer vi nå til å innvigle, sier Jonas Stein, byråd for næring, kultur og idrett.

Les også: "Feiret 30 år med korps"

Omorganiserte komiteen

For en del år siden ble disse pengene finansiert ved at det var 17.maikomiteen som lagde 17.maiavisen og dermed fikk pengene fra annonsesalget. I følge Eva Lockertsen Stenvold, leder for komiteen har komiteen vært organisert på en helt annen måte de siste årene.

– Da komiteen ble organisert slik fikk bydelene 7.000 kroner fra oss, men nå er vi organisert på en helt annen måte og bydelene bidrar ikke lenger i slikt arbeid. Dermed falt dette bort.

Det er iTromsø som nå lager 17.maiavisa.

Les også: "Her er årets russeknuter"

– Komiteene i disse bydelene har ingen egne bilder. Første gang vi søkte om midler til de var i fjor og jeg fikk i år tips om at vi bør gjøre det i år også for å få penger. Dermed gjorde vi det, forklarer Stenvold.

Grunnlovsjubileet

På Tromsøya er det komiteen som planlegger alt som skjer 17.mai, i de tre andre bydelene er det egne komiteer ettersom de har egne arrangementer og tog.

– Vi har ingenting med bydelene å gjøre, de ordner seg selv.

Dermed er Stenvold usikker på hvordan arrangementene utover de som er på Tromsøya kommer til å være.

– Jeg er ikke så oppdatert på hva de gjør, men jeg regner med at det være noe i forhold til grunnlovsjubileet.

– Så lenge det er artig

På Tromsøya derimot kan Stenvold fortelle at det blir et bredt fokus på 200-årsmarkeringen i forbindelse med grunnloven.

– Vi tar utgangspunkt i Eidsvold-reisen og det tror jeg blir veldig spennende. Men vi er jo enda i planleggingsfasen, men det vi kan si er at det blir bra.

Stenvold har vært leder for 17. maikomiteen i åtte år, hun syntes det er artig å jobbe frem mot 17. mai.

– Så lenge det er artig så vil jeg fortsette, når det slutter å være det, så får noen andre ta over, sier Stenvold.