I samarbeid med iTromsøs lesere skal vi for 31. gang kåre Årets tromsøværing. Nå ønsker vi i redaksjonen å få inn kandidater til en høythengende prisen fra våre lesere.

– Å kåre Årets tromsøværing er en tradisjonsrik markering. Vi ønsker å sette ekstra pris på ildsjeler og flinke folk som er med på å gjøre Tromsø bedre. Det skal være en ære å bli kåret til Årets tromsøværing, og vi gleder oss til å få inn forslag fra tromsøfolk, sier nyhetsredaktør Trond Haakensen.

Vinnere

Årets tromsøværing ble for første gang kåret i 1986, da renholder Ivanna Kristiansen stakk av med prisen. Siden den gang har utmerkelsen blant annet gått til artister som Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Lisa Stokke. Også tromsøfolk fra andre samfunnslag, som på en eller annen måte har utmerket seg, har blitt hedret med tittelen Årets tromsøværing; for eksempel eldregeneral Bitten Barman-Jenssen og Kate Eines fra «Hjelp oss å hjelpe» for ikke å glemme kunstneren Marit Bockelie som ble Årets tromsøværing i fjor.

Nominer din favoritt

Hvem som kan smykke seg med tittelen Årets tromsøværing 2016 er det som vanlig opp til iTromsøs lesere å avgjøre.

Fram til midnatt 20. november kan du sende inn forslag på den personen du mener fortjener utmerkelsen. Det gjør du ved å sende kodeord IT FORSLAG og navnet på den du mener bør nomineres til 2399. Hver SMS koster én krone.

Kriterier

For å kunne bli nominert må kandidatene til Årets tromsøværing ha gjort noe positivt for lokalmiljøet, utført en prestasjon som har hjulpet andre eller markert seg på en særskilt positiv måte.

Etter at fristen for å sende inn nominasjonsforslag går ut 20. november, skal en jury velge ut ti kandidater blant de nominerte. Deretter blir det opp til leserne å stemme fram sin favoritt som til slutt stikker av med utmerkelsen Årets tromsøværing 2016.