Vi deler sorgen og minnene med hans aller nærmeste: Lena, Ingrid, Jørgen og Anna.

Svein Arild var født og oppvokst i Brøstadbotn, Dyrøy, og han var bosatt i Tromsø fra 1979. Han var utdannet allmennlærer fra Høgskolen i Tromsø i 1982, med senere påbygning i kroppsøving, samt skoleledelse og utvikling. Som nyutdannet lærer, påbegynte han sin lærergjerning ved Krokelvdal skole, hvor han ble i cirka 25 år, først som lærer, deretter som undervisningsinspektør, og etter det igjen som rektor fram til 2008.

I februar 2009 begynte Svein Arild som rådgiver hos Fylkesmannen i Troms, og fra januar 2011 som seniorrådgiver. Gjennom sin måte å være på, og sin måte å jobbe på, så vi snart at vi hadde fått en særlig verdifull medarbeider og kollega i Oppvekst- og utdanningsavdelingen. Med sin solide erfaring fra Tromsø-skolen, viste han seg å være svært kunnskapsrik, men også en svært dyktig pedagog.

Svein Arild behersket og utførte alle arbeidsoppgaver innen skole- og opplæringsområdet, både veiledning, tilsyn og klagesaksbehandling. I tillegg hadde han hovedansvar for eksamen på grunnskoleområdet, og han var også sentral for utførelsen av våre arbeidsoppgaver knyttet til PAS (prøveadministrasjonssystemet for nasjonale prøver og kartleggingsprøver) og GSI (Grunnskolens informasjonssystem).

Svein Arild var en meget dyktig og kompetent fagperson, og han løste sine arbeidsoppgaver med høy faglig kvalitet. I sin utadrettede virksomhet, enten den rettet seg mot andre fagfolk i sektoren, eller mot foresatte som tok kontakt for råd og veiledning vedrørende skolesituasjonen til egne barn, holdt han høy faglig standard og et høyt servicenivå.

Han var opptatt av å være tilgjengelig og han ga god veiledning og gode svar. Dette var et klart utslag av det sentrale og viktige som kjennetegnet og gjennomsyret hele Svein Arild sitt virke: Et svært sterkt fokus på elevene og på elevenes beste.

Han var bestandig klar på at den jobben som skal gjøres, både i skolesektoren og på Oppvekst- og utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen, har ett hovedformål, nemlig å komme elevene i fylket vårt til gode. Dette var en rød tråd og en sentral rettesnor i alt Svein Arild arbeidet med, og det falt han helt naturlig: Det var slik han var og slik han tenkte.

I tillegg til å være en sterk og reflektert fagmann, var Svein Arild en arbeidsom, pliktoppfyllende, engasjert og lojal medarbeider. Han var tvers gjennom «hel ved» og en medarbeider til å stole på! Han var åpen, inkluderende og omgjengelig. Han var travel i sin ferd, men han hadde bestandig tid til et smil og vennlige ord. Han jobbet godt selvstendig, men han var, også utenfor idrettsarenaen, en meget god lagspiller.

Svein Arild var, med alle sine gode kvaliteter, en viktig bidragsyter til det gode arbeidsmiljøet og fellesskapet på Oppvekst- og utdanningsavdelingen og hos Fylkesmannen. Han deltok med glimt i øyet, humor og kjappe replikker, og det å ta fram gitaren og være med på å lede allsangen, var noe han gjerne gjorde, til glede, hjelp og støtte for oss andre.

Han lot oss få bli kjent med Jørgen og Anna når de var innom, og han hadde en veldig fin balanse mellom å være pappa og familiemann, og det å være fagmann og medarbeider hos oss. Det er ingen tvil om at han var familiens mann, men han var også vår mann, som la ned betydelig innsats, kapasitet og kompetanse til beste for elevene i Troms.

Det er tre måneder siden Svein Arild forlot oss. Det går ikke en dag uten at vi tenker på ham og minnes ham: I glede og takknemlighet over tiden vi fikk sammen med ham som venn og medarbeider, og i stor sorg over at han ikke lenger er her sammen med oss.

Vi lyser fred over Svein Arild sitt minne.