Det er juni og det er Pride-måned. For å feire skeiv kjærlighet og støtte mangfold velger mange å heise regnbueflagget.

Men Thon Hotels har gitt forbud mot dette på hotellene sine.

De siste dagene har VG fått tips om at det har gått ut en beskjed fra ledelsen til de ansatte på Thon Hotels om Pride-flaggforbud.

Konserntillitsvalgt Ann Kristin Sletvold i Thon Hotels sier til VG at hun har fått bekreftet fra ansatte i bedriften at beskjeden om flaggnekt er gått ut.

- Jeg reagerer på at dette har vært gjort. At vi som tillitsvalgte, som sitter i samarbeidsutvalget, ikke har blitt inkludert i samtaler rundt dette, sjokkerer meg.

- Det er mange skeive som jobber i bransjen, og i Thon. Dette er faktisk støtende til skeive, og det er et signal vi sender ut som ikke er bra etter det som skjedde i fjor.

IKKE PRIDE-FLAGG: Det blir nok røde flagg som vaier på Thon Hotels rundt om i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Thon Hotels-ledelsen har ikke svart VG på direkte spørsmål om de har innført forbud mot å heise Pride-flagget. I en e-post skriver konserndirektør Morthen Thorvaldsen at hotellkjeden bidrar til mer inkludering ved ikke å heise det.

– Ingen skal diskrimineres, og det å fremme likeverd, like muligheter og rettigheter er temaer konsernet vårt arbeider med systematisk gjennom hele året. Thon Hotels har ikke heist regnbueflagg på flaggstengene våre fordi vi ønsker å være nøytrale, og at inkludering og mangfold skal favne alle, skriver konserndirektøren i en e-post til VG.

VG har spurt Thon Hotels hvem de tenker hadde blitt ekskludert dersom de hadde flagget for Pride. Dette har de ikke svart på.

PRYDER GATENE: Pride-flagg er hengt opp rundt i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Stordalen: – Gleder oss til Pridemarkering

Petter Stordalen, eier av hotellkonkurrenten Strawberry (tidligere Nordic Choice) skriver til VG at de ved å heise Pride-flagget gir uttrykk for noen av deres kjerneverdier: Nemlig mangfold og inkludering.

– Vi husker alle fjorårets forferdelige terrorhendelse i Oslo. I Strawberry heiser vi derfor flaggene høyt og gleder oss til Pridemarkeringene over hele Norden.

– Hos oss har hotellene møtt de få kritiske kommentarene om Pride-flagg med å henge opp et til, eller som Clarion Hotel Admiral gjorde i helgen med å åpne dørene etter at en barnefestival ble forsøkt truet til taushet i Bergen, skriver administrerende direktør i samme hotellkjede, Torgeir Silseth, i en e-post til VG.

VIL FLAGGE: Petter Stordalen forteller at Strawberry i mange år har vært stolt hovedsponsor av Pride. Foto: Frode Hansen / VG

Også Scandic Norge skal heise regnbueflagget i juni.

– Pride-flagget vil henge høyt på alle våre hoteller fra 23. juni-1. juli Vi kommer også til å sette fokus Pride-markeringen i sosiale medier og ansatte blir oppfordret til å vise sin støtte ved å bære nøkkelkorthengere med regnbueflagg, sier kommunikasjonssjef, Lars Vestad i Scandic Norge til VG.

– Hos oss er vi opptatt av at alle skal få muligheten til å være seg selv, og vi ønsker å støtte de viktige budskapene som mangfold, kjærlighet og frihet, som nettopp løftes frem denne måneden, fortsetter han.