– Konkurransetilsynet har nå vurdert oppkjøpet grundig, og kommet til at Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i bankmarkedet. Dermed kan oppkjøpet gjennomføres, seier konkurransedirektør Tina Søreide.

I juli ble det klart at Nordea ville kjøpe privatkundevirksomheten til Danske Bank i Norge og ta over omtrent 285.000 kunder. Den danske storbanken ønsket å selge på grunn av utfordringer med å nå tilfredsstillende lønnsomhet.

Var bekymret for boliglån

Konkurransetilsynet har tidligere pekt på fare for svekket konkurransen i det norske bankmarkedet dersom Nordea får kjøpe Danske Banks norske personkundevirksomhet. Spesielt markedet for boliglån ble trukket frem.

Nordea har holdt fast ved at de mener konkurransen i bankmarkedet er stor.

– Vår vurdering er at det er stor konkurranse i bankmarkedet, og at Nordea representerer en veldig god løsning for å ivareta kundene når Danske Bank har besluttet å trekke seg ut av det norske personmarkedet, sa leder for personmarked og landssjef i Nordea Norge, Randi Marjamaa.

Danske Bank skriver i en uttalelse at de er glade for at Konkurransetilsynet har godkjent salget.

– Vi vil sørge for å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte, sier Marthine Bodd Five, leder for personmarked i Danske Bank i Norge.

Øker markedsandelen

Danske Banks norske personkundevirksomhet besto av 285.000 kunder i juli. Med kjøpet øker Nordea markedsandelen fra 11 til 16 prosent.

Danske Banks boliglånsportefølje på 200 milliarder kroner har vært landets tredje største, kun forbigått av DNB og Nordea.

Tekna, den største foreningen i Akademikerne, har brutt med Danske Bank og dermed blir ikke Teknas 102.000 medlemmer med over til Nordea.

Danske Bank har opplyst at kundene foreløpig ikke trenger å foreta seg noe.

Få dagens viktigste økonominyheter her!

I en tidligere versjon av denne saken ble Nordeas Randi Marjamaa tillagt et sitat gitt av Danske Bank: «Det er Danske Banks vurdering at transaksjonen ikke gir opphav til konkurranseutfordringer, og Danske Bank forplikter seg til å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte». Det er fjernet, og erstattet med et nytt sitat som ble gitt av Marjamaa. Saken ble oppdatert 08.50.