På søndag blir uteområdet utenfor KSAT gjort om til en utekino. Utekinoen fra TIFF blir rigget opp med benker, saccosekker, puter og ulltepper, Rakettkiosken tar med seg sine eiendeler og lager en kitchy bar i garasjen rett ved, det blir satt opp festivaldo og på lerretet blir det film både for liten og stor: «Bambi» og «Gremlins»

– Det blir veldig gøy å vise denne åttitallsklassikeren. Da den kom, hadde den en 15 års aldersgrense. Jeg husker jeg så den på kino, og jeg må ha vært 12 år, så den er nok ikke så skummel som de skulle ha det til på åttitallet, sier festivalsjef for TIFF, Lisa Hoen.

– Den onde tvillingen til E.T

Kultklassikeren «Gremlins» kom ut i 1984 og handler om en gutt som får et merkelig kjæledyr fra faren sin. Han får tre regler han må huske: ikke eksponer det for sterkt lys, vann eller nattmat. Men som vi alle vet er regler til for å brytes, og når det skjer, forvandler kjæledyret seg om til et ondskapsfullt beist.

– Det er noen som kaller filmen for den onde tvillingen til E.T., men jeg tør ikke sette en nedre aldersgrense på filmen. Det får foreldrene gjøre selv. Og for yngre viser vi den nydelige filmen «Bambi», sier Hoen.

– Gi litt tilbake

Dette er andre gang KSAT og TIFF rigger til utekino i førjulstida. Da var det ti minus og rimelig kaldt, forteller kommunikasjonsrådgiver i KSAT, Mali Arnstad.

– Det ser ut som at det blir mildere og fint på søndag. Men uansett vær, er tromsøværinger vant til det gjennom flere år på utekinoen på TIFF, sier hun.

Arrangementet er gratis, men man må likevel bestille en billett for å sikre seg en plass. Det er heller ikke satt av plass til parkering, så de som ønsker å dra på utekino må enten bruke beina, parkere andre steder eller ta buss.

– Vi syns det er artig å invitere folk hit opp til oss på KSAT. Det er et område de fleste bare ser når de passerer i lysløypa, men ikke så mange kommer hit. Vi skal pynte oss litt ekstra med lys på antennene, og gi litt tilbake til lokalbefolkningen, sier Arnstad.