Like etter halv ni på fredagskvelden rykket politiet og andre nødetater ut til en trafikkulykke i rundkjøringen på Tomasjord.

– Det er ut som det har vært en singelulykke, der en fører har kollidert med en kant og havnet i rundkjøringen, forteller innsatsleder Magnus Ødegaard.

Føreren har blitt sendt til UNN med ambulanse, og politiet på stedet kjenner ikke til skadeomfanget.

– Han ble sendt av gårde med ambulansen før vi rakk å snakke med han.

Ødegaard forteller at ambulansepersonalet på stedet behandlet mannen med tanke på høy hastighet og traumer.

Politiet jobber nå på stedet med å samle bevis og vitneobservasjoner for å finne ut hva som har skjedd.

– Det er spor i asfalten før rundkjøringen, så vi har en tanke om at han har truffet kanten, flydd over styret og havnet i asfalten.

Alle hypoteser åpne

Innsatslederen forteller at de ikke har mye informasjon å gå på enda, og vet ikke noe om situasjonen som ledet opp til ulykken.

– Siden vi ikke har fått snakket med han selv er alle hypoteser fortsatt åpne. Vi har som nevnt ikke rukket å snakke med føreren selv, og heller ikke snakket med andre sjåfører som kan ha vært vitne til hendelsen.

Siden de ikke har hatt mulighet til å snakke med føreren, kan innsatslederen heller ikke utelukke ruspåvirket kjøring.

– Nå skal vi sikre spor som blir borte i regnværet først, så skal vi samle informasjon fra vitner etter hvert. Vi skal samarbeide med helsevesenet, og etter hvert avhøre føreren for å finne ut hva som har skjedd.

STOR FART: Politiet tror føreren har krasjet med en kant i rundkjøringen og blitt slengt av sykkelen. Foto: Andreas Strand Iversen