Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er fortsatt pyntet til jul. Ved hovedinngangen henger det nemlig flere snøkrystaller. I tillegg er taket over hovedinngangen dekorert med flere lyslenker. Selv om det faktisk snødde senest 1. juni, er det flere som reagerer på dekorasjonen.

– Lysene er ikke tent utenom mørketida, men i mørketida håper vi de lyser opp tilværelsen både for våre pasienter, besøkende og ansatte, skriver kommunikasjonsrådgiver ved UNN Hege Iren Hanssen.

SKRUDD FAST: Julepynten tas ikke ned ettersom den er skrudd fast. Foto: Andreas Strand Iversen

Permanent dekor

Ifølge Hanssen er snøkrystallene permanent skrudd fast i bygget.

– Julestjernene er montert opp for å henge hele året, sier hun.

Julepynten er med andre ord ikke gjenglemte rester fra fjorårets julefeiring. Det at «julilysene» enda henger oppe forklarer hun som et tidsbesparende tiltak:

– De henger oppe hele året rett og slett fordi det er mye arbeid og det tar mye tid å ta de opp og ned hver jul, forteller hun.

Julenissen er på ferie

Det kan spekuleres i om det å ha helårs julepynt ikke er et sparetiltak fra UNNs side. Selv svarer UNN at den ansvarlige ikke er tilgjengelig for å svare på spørsmål:

– «Julinissen» ved universitetssykehuset i julebyen Tromsø har dessverre ferie, og kunne dessverre ikke stille til intervju, sier Hanssen.

Kanskje julenissen tar med seg større driftsbudsjetter når han vender tilbake for å tenne julelysene. Enn så lenge er det bare å ønske alle en «god juli».