Nødetatene rykker ut på melding om branntilløp utendørs ved Kvaløysletta ungdomsskole.

Det melder politiet på X klokken 20.23 onsdag kveld.

Flammene skal være slukket av personer på stedet.

Politioverbetjent Lars Holtedahl sier til iTromsø at mye tyder på at også dette branntilløpet kan være påsatt. Politiet har sikret spor, og oppretter sak.

Holtedahl sier det var naboer til skolen som hørte smell, og oppdaget flammene som slikket seg opp etter skoleveggen. De sprang ut og fikk slukket dem. Brannmannskapet som ankom stedet fikk forsikret seg at det ikke var fare for at flammene kunne blusse opp igjen.

– Naboene hørte smell, som kan tyde på at det er brukt fyrverkeri i brannstiftelsen. De så ingen mennesker i området, sier Holtedahl.

ARNESTEDET: Det var her flammene oppsto, på baksiden av Kvaløyasletta ungdomsskole. Foto: Eline Grønvoll

Det er bare kort tid siden det var full utrykning til en annen skole på Kvaløya, Sandnessund skole. En brann som mistenkes å være påsatt.

Det har i tillegg vært flere mindre branntilfeller på Kvaløya i høst. Der de fleste mistenkes påsatt.

Holtedahl sier mye tyder på at det er «rampestreker» begått av ungdom, men at videre etterforskning vil kunne bekrefte det.

– Det har vært et gjentakende problem med flere branntilløp på Kvaløya de siste ukene, sier han, og betegner det som alvorlig.

Politiet skriver på Twitter/X senere onsdag kveld at det er mistanke om at gjenstander er tent på ved skolen, og at saken etterforskes videre.

LES OGSÅ: Brann på skole: – Vi vet ikke om den kan være påsatt

Kvaløysletta ungdomsskole. Foto: Eline Grønvoll