Den ivrige syklisten Johannes Kristoffersen (60) har syklet over Tromsøbrua til jobben på Troms Kraft daglig i 30 år. Han har merket at det blir mer og mer trafikk på sykkelveien.

– Det i seg selv er veldig positivt, men det oppstår mange situasjoner hvor folk ikke holder sin side av veien, som fører til mange nestenulykker, forklarer Kristoffersen.

SYKKELBRUA: Sykkelfeltet på Tromsøbrua har blitt populært etter at det åpnet i 2019. Foto: Knut Opeide / Knut Opeide

For smal

På grunn av at det allerede er smalt i sykkelfeltet, og at flere nå ferdes på elsykler, mener 60-åringen at det er dags for en bedre markering i feltet.

– Dersom man hadde fått en midtdeler i sykkelfeltet blir det lettere å holde sin side, sier Kristoffersen, og fortsetter:

– Spesielt når man sykler oppover, og gjerne tar litt i. Da er det naturlig at man ser ned i bakken for å fokusere, og en stripe vil gjøre det både tryggere og enklere, mener han.

«Jaja, brua er som den er»

Kristoffersen har tidligere spurt kommunen om å få dette tilrettelagt, men forklarer at han da fikk til svar at brua var for smal. Han søkte på nytt nå i juni, men ble da instruert om å sende henvendelsen til fylkeskommunen.

– Jeg er i prosessen om å sende søknaden videre til fylkeskommunen nå, og jeg håper det går gjennom. Man må jo nesten tenke «ja ja, brua er som den er» og akseptere det, men det vil absolutt være til nytte å markere sykkelfeltet.

EKSEMPEL: I sin henvendelse til kommunen la Johannes dette bildet ved som eksempel på hva han ønsker seg på Tromsøbrua. Foto: Privat

Se til København

Sykkelentusiasten var nylig i København, hvor han registrerte at de hadde tydelig markerte striper i sykkelfeltene.

– København er en stor sykkel-by, og der har de markert midt i feltene med gule, stiplede striper. Man ser jo nå at sykkelferdselen i Tromsø øker, så det hadde vært naturlig for å gjennomføre slike tilretteleggelser for å gjøre ferdselen tryggere.