Jardar Johansen, artist:

foto
Jardar Johansen Foto: Tom Benjaminsen

- Jeg har allerede stemt. Jeg stemmer på en sak, ikke bare et parti. For meg er det viktig å sørge for at kristendommen er en del av skolen og det norske samfunn. Dette er noe jeg mener er viktig å ta vare på, så derfor stemmer jeg Kristelig folkeparti.

Trine Lise Olsen, komiker

foto
Trine Lise Olsen Foto: Ronald Johansen

- Jeg er på venstresiden. I år sto det mellom SV og Rødt, og det ble Rødt til slutt. Dette er fordi jeg mener det er viktig å stemme på den siden som bidrar mest til fellesskapet. Jeg har tidligere vært Ap-kvinne, men jeg syns ikke de har vært flinke nok med de feministiske sakene som jeg er opptatt av.

Øyvind Alapnes, hotelldirektør på The Edge:

foto
Øyvind Alapnes Foto: Lars Adrian Johnsen

- Hadde det vært en kombinasjon mellom Høyre og Arbeiderpartiet ville jeg stemt dem. Jeg mener at Norges fremtid er avhengig av innovasjon og det private næringslivet, men vi trenger samtidig er system som tar vare på dem som ikke har det så godt.

Robert Dyrnes, bookingsjef Buktafestivalen.

foto
Robert Dyrnes Foto: Tor Farstad

- Det står mellom Rødt og Miljøpartiet de Grønne. Miljøpolitikk er viktigst for meg i dette valget. Dessuten så er jeg drittlei av dem som styrer nå, så de er ikke engang et alternativ for meg.

Harry Granås, utelivsnestor.

foto
Harry Granås Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

- Jeg har forhåndsstemt, og for første gang har jeg stemt Senterpartiet. Det gjorde jeg fordi jeg støtter deres syn på nedleggelsen av Andøya flystasjon, flyttingen av helikopterbasen på Bardufoss, samt politireformen.

Anne Husebekk, rektor UiT:

foto
Anne Husebekk. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

- Jeg skal stemme, men jeg skal  nok ikke flagge hvilket parti jeg stemmer på - jeg skal være venner med alle partier etter valget, uansett hvem som vinner. Men forståelig nok så er kunnskapspolitikk viktig for meg, og jeg er også litt skuffet over at utenrikspolitikk har vært mer fremtredende i årets valgkamp.

Lasse Lauritz Pettersen, festivalsjef Buktafestivalen:

foto
Lasse Lauritz Pettersen. Foto: Kent-Einar Myreng

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, det står mellom Venstre og Arbeiderpartiet - det er i hvert fall det de forskjellige valgomatene mener... Samtidig har jeg litt sansen for Torgeir Knag Fylkesnes, så det blir et valg mellom å stemme på parti eller person.

Agnete Båtnes Braaten/Ágy, artist:

foto
Ágy Foto: Ronald Johansen / iTromsø

- Jeg ønsker regjeringsskifte, så det blir venstresiden, sier Ágy, men vil ikke røpe hvilket parti på venstresiden som får hennes stemme.

Jan-Frode Janson, konsernsjef Sparebanken Nord-Norge:

foto
Jan-Frode Janson. Foto: Tom Benjaminsen

- Opp gjennom årene har jeg stemt både på Arbeiderpartiet og Høyre, men i år vil jeg holde valget hemmelig. Jeg skal stemme på søndag ettermiddag i Tromsdalen, og jeg oppfordrer alle til å stemme.

Veronica Evertsen, senterleder Nerstranda

foto
Veronica Evertsen Foto: Ronald Johansen

- Jeg vil ikke si hvilket parti jeg stemmer på, det er hemmelig. Men jeg kan avsløre at det som har vært avgjørende for meg er at jeg vil at både private og offentlige skal kunne levere tjenester til eldre og pleietrengende, jeg vil ha satsning på skolen - og miljøpolitikk er viktig for meg.

Tine Marie Hagelin, daglig leder Ishavskysten Friluftsråd

foto
Tine Marie Hagelin Foto: Ronald Johansen

- Jeg har stemt på Miljøpartiet de Grønne fordi de har en helt tydelig og ambisiøs klimapolitikk. De vil stanse videre oljeleting, noe jeg mener er den eneste måten å hindre ytterligere klimagassutslipp. Dette er blitt ekstra viktig for meg etter at jeg fikk barn - jeg vil at min datter skal kunne vokse opp med et godt miljø i fremtiden.

Sindre Helmersen, daglig leder Helmersen Delikatesser

foto
Sindre Helmersen Foto: Ronald Johansen

- Jeg skal stemme, men jeg avstår fra å si på hvilket parti. Det jeg kan si er at jeg har vært opptatt av ansvarlig skattepolitikk - jeg synes ikke det ser bra ut med skattelette i milliardklassen selv om vi har et solid skattetrykk i Norge, og jeg mener at utdanning er viktig.