I krysset Fiskeribølgen/Langbølgen ruver en rundt fem meter høy snødunge, og snøen tar nå opp rundt halvparten av kjørebanen i svingen.

iTromsø har kjørt gjennom flere gater i bydelen, og observert meterhøye skavler som hindrer sikt og gjør kjørebanen adskillig smalere.

Siktlinje

Dag Ivar Andreassen, enhetsleder i Bydrift, understreker at snødeponi ikke skal legges til kryss.

– Det skal være klar siktlinje i kryss, og vi streber etter å overholde det. Det som imidlertid kan ha skjedd her er at entreprenørene har lagt til rette for at snøen skal hentes, sier Andreassen.

Skal hentes

Sjåførene er nemlig allerede på vei ut for å hente snø fra ulike deponi i Hamna.

– De begynte å hente snø fra Hamna allerede på tirsdag. Jeg kan ikke si noe om hvilke gater som prioriteres først, men i løpet av kort tid skal snødeponiene i Hamna være hentet, sier han.

De siste dagene har Bydrift hentet snø fra fastlandet og toppen av øya.

Gir beskjed

Snødeponiene tømmes etter hvert som entreprenørene gir beskjed om at deponiene fylles opp.

– Vi hopper likevel ikke fra område til område. Når vi starter en plass – som for eksempel i Hamna – så tar vi ferdig hele området. Vi kan ikke ta ei gate her og ei gate der, det har vi rett og slett ikke kapasitet til, sier enhetslederen.

Gatami.no

Flere tromsøfolk legger inn meldinger om dårlig brøyting og store skavler på kommunens nettsted «gatami.no». Prioriteringen legges imidlertid ikke opp etter disse meldingene.

– Vi ser gjennom meldingene som kommer inn på «gatami», men det er ikke slik at man bare kan legge inn en melding der og «vips», så er vi på plass, sier Andreassen.

Han legger til at den nedlatende ordbruken som er en gjenganger på nettstedet ikke er inspirerende for arbeiderne i Bydrift.

– Vi velger derfor å gjøre prioriteringene våre på en annen måte. Det er ikke spesielt givende å lese all «skiten» som dukker opp på «gatami.no», sier han.

DÅRLIG SIKT: Denne skavlen i krysset inn til Vågveien gjør det vanskelig å se biler som kommer ut fra gata. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
STORE HAUGER: Snødungene har gjort store innhugg på veien, og levner i praksis bare en kjørebane i Langbølgen, Fiskeribølgen og Antennevegen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø