Politiet pågrep 22-åringen da hun møtte på jobb ved Tromsø postterminal tidlig om morgenen 18. mai i år. Da hadde politiet to dager tidligere mottatt en anmeldelse fra Handikapforbundet i Tromsø, som brått oppdaget at noen ulovlig hadde tømt kontoen deres.

Men det skulle raskt vise seg at Handikapforbundet ikke var de eneste som var blitt robbet.

Les også: Postbud stjal 200 bankkort

Ifølge tiltalen har postbudet misbrukt bankkortene til ytterligere 14 ulike private korteiere. Kortene er dels blitt benyttet av kvinnen til varekjøp, dels til uttak av penger i minibank. Fra hvert av de stjålne kortene skal det unge postbudet ha brukt eller tatt ut beløp fra 5.000 til nesten 94.000 kroner.

Totalsummen på de 15 ulike underslagene og tyveriene beløper seg til hele 262.558,06 kroner.

200 stjålne brev

Da politiet slo til mot kvinnens bolig, ble de forbløffet over omfanget.

– Vi fant anslagsvis 200 brev som ikke tilhørte kvinnen. I all hovedsak var dette uåpnede brev med bankkort inni, sa fungerende leder ved krimvakta på Tromsø politistasjon, politioverbetjent Jarle Johnsen, da iTromsø skrev om saken i mai.

I tillegg til bedrageri og tyveri med stjålne bankkort, er kvinnen nå også tiltalt for underslag av «et stort antall brev inneholdende henholdsvis bankkort og pin-koder som var sendt i posten fra ulike kortutstedere».

Den tiltalte skal i avhør ha erkjent underslagene, som ifølge tiltalebeslutningen skal ha pågått mellom februar og mai i år.

Før den omfattende saken ble avdekket, skal den unge kvinnen over en lengre periode ha vært ansatt som lørdagsvikar i Posten. Hun skal også ha tatt enkelte andre vakter som postbud.

Da saken ble avdekket skal kvinnen ha opplyst at hun til daglig var jusstudent.

Spa-kjøp

De stjålne bankkortene skal ifølge tiltalebeslutningen ha blitt brukt i en rekke ulike forretninger. Blant annet skal postbudet ha brukt ett av de stjålne kortene til å betale for spa-behandling.

Det tiltalte postbudet er ikke tidligere straffedømt.

Informasjonssjef Pål Jakobsen i Posten har i løpet av sine syv år i Posten aldri har vært borti et underslag av samme omfang.

– Dette er så alvorlig som det kan bli. Dette skal bare ikke skje, sa Jakobsen da iTromsø skrev om posttyveriet i mai.

iTromsø 26. mai 2012 Foto: NewsConductor