– Dette blir et miljø tilpasset oppstartsbedrifter, vekstselskaper, små- og mellomstore bedrifter, i tillegg til Flows gründere, sier prosjektleder Ingvild Kielland i Flow.

I juni inngikk Flow og eiendomsselskapet Pellerin en samarbeidsavtale om skreddersydde kontorlokaler i Strandgata 9, i tillegg til én million kroner i håndslag. Målet var å lage fleksible lokaler tilpasset såkalte coworking-miljøer, hvor det er mulig å dra veksler på hverandres erfaring gjennom å leie seg kontorplass.

foto
MØTEPLASS: Ingvild Kielland og Morten Tidemann prøvesitter stolene i de nye lokalene i Strandgata 9, i det som er et av flere plasser for uformelle møter.

Klar for å utvide

foto
I BOKS: Kim Daniel Arthur og Ingvild Kielland tester telefonboksene hvor det er mulig å snakke i telefonen uten å forstyrre andre. Hver boks har ventilasjon.

Allerede har interessen vært så stor at Pellerin har planene for ytterligere tusen kvadratmeter lokaler i tilstøtende Strandgata 5–7.

– Det er mange som vil være i nærheten av dette miljøet og viser at Flow er attraktive. På nyåret begynner vi å leie ut lokaler i nabobygget, vi skal bare ta hull i veggen først, sier han.

Unike lokaler

Etter flere år jobbing ser hun og de rundt 50 kollegaene fram til å ta i bruk nye kontorer, spesialtilpassede møbler og inventar, mingle- og møteplasser. Siden mai 2013 har de hatt tilhold i de gamle kontorene til Mack.

– Det blir en annen glede å komme på jobb her, sier styreleder Kim Daniel Arthur i Flow.

– Dette er noe helt nytt i byen ikke har hatt. Her er det 4,5 meter under taket, noe som ga oss utfordringer da glassveggene skulle monteres. De bulet. Det har vært utfordrende, men spennende, sier eiendomssjef Robert Mentzoni Lund i Pellerin.

Viktig med flyt

Fredagsvafler er et begrep da Flow var i Mack-lokalene. Den tradisjonen skal videreføres i de nye lokalene.

foto
RESEPSJONSDISK: Andreas Nilsen (fra venstre), Kim Daniel Arthur, Morten Tidemann, Robert Mentzoni Lund og Ingvild Kielland ved resepsjonsdisken som er laget av støpt betong.

– Det skal være flyt på Flow. Det er positivt at selskaper kan vokse ut av lokalene og skape vekstbedrifter, sier Arthur.