Jannicke Persen ble møtt av et skremmende syn, da hunden Prince kom skadet hjem fra luftetur torsdag ettermiddag. Det var moren hennes som var ute med hunden, sammen med søsteren og svigerbroren, da to huskyer gikk til angrep.

– En mann kom syklende med to huskyer i bånd. Da han nærmet seg, trakk min mor ut av stien sammen med Prince for å gi plass til den syklende mannen. Likevel hoppet den ene hunden fram og gikk til angrep på Prince. Min mor prøvde å trekke ham unna angrepet, men da bet den andre hunden tak, sier Persen til iTromsø.

Forbipasserende reddet hunden

foto
Ble angrepet: Den tre år gamle Prince er en blanding mellom chihuahua og terrier.

Ifølge Persen falt mannen av sykkelen, men ble ikke synlig skadet selv. Han skal ikke ha gjort noe forsøk på å stoppe angrepet.

– På et tidspunkt holdt den ene av hundene Prince i lufta etter ryggen, samtidig som den andre hadde tennene om beinet hans, legger hun til.

Det var en tilfeldig kvinne som ble redningen for Prince, da hun hørte skrikene og kom til for å skille hundene.

– Hadde ikke hun hjulpet til, er jeg redd for at angrepet ville blitt fatalt for Prince, for huskyene slapp ikke hunden, sier Persen.

I etterkant av angrepet skal mannen ha virket uberørt, og syklet videre. Han oppga ingen personalia, og skal ikke ha vist tegn til bekymring for den skadde hunden.

Lignende hendelser

Prince er en liten blandingshund av chihuahua og terrier. Han har nå blitt operert for skadene og ser ut til å klare seg. Persen publiserte torsdag en advarsel på Facebook, og har siden blitt kontaktet av flere som mener å ha møtt de samme hundene.

– En av dem som har tatt kontakt med meg måtte avlive hunden sin, etter et angrep av to huskyer, forteller Persen.

Begge forhold har blitt anmeldt til politiet.

Nå ønsker hun å komme i kontakt med eieren av de to hundene. Ifølge Persen var den syklende en eldre mann med lyse bukser, lys T-skjorte og grått hår.

Når Prince blir frisk igjen, vil de finne et nytt sted å gå på tur.

foto
Dype bitt: Hunden Prince fikk dype sår etter angrepet, og måtte opereres.

– Vi har brukt Charlottenlund ofte, men nå er vi redd for å ta med hunden vår dit, avslutter Persen.

Politiet opplyser overfor iTromsø fredag ettermiddag at de foreløpig ikke kan uttale seg om saken.