HAMNA: 23. april reiser laget «No Limits» bestående av elever fra Hamna og Langnes skole til St. Louis i USA for å konkurrere i finalen i First Lego League. De har allerede slått ut 905 andre lag fra den Skandinaviske konkurransen, men tar lagnavnet bokstavelig og sikter høyt.

– Vi har ingen grenser, så vi håper på å gjøre det så bra som mulig. Men vi vil ikke være misfornøyde hvis vi ikke vinner, sier lagmedlem Ingar Wara (11), som har planen klar uansett hva som skjer.

– Hvis vi vinner er det helt innenfor med pizza på Hamna Pizzahus, men det er det også hvis vi ikke vinner, konstaterer han.

Utvikler app

I konkurransen skal elevene programmere en legorobot for å løse oppgaver, samt presentere en nyvinnende løsning for avfallshåndtering. Denne løsningen har de allerede klar, i form av et konsept til en avfalls-app.

– Appen gir deg muligheten til å ta bilde av skrot du finner og sende inn posisjonen til Remiks slik at de kan plukke det opp. Man kan også ta det med selv, og samle opp poeng som kan føre til premier etter hvert, forklarer Nicolai Wilhelmsen (11), som legger til at app-utvikler Kim-Daniel Arthur likte ideen deres.

– Han sa det var fult mulig å gjennomføre, og likte at vi hadde lagt inn spillelementer i appen, sier Wilhelmsen.

Koster 350.000 kroner

Det er dog ikke bare lek og moro for tromsølaget som skal til USA. Turen, som koster 350.000 kroner, må de nemlig dekke selv. Heldigvis har de fått støtte fra forskjellige organisasjoner, men de trenger fortsatt penger.

– Vi har klart å samle inn 130.000 kroner, men mangler fortsatt endel penger. Remiks, Sparebanken Nord-Norge og Tromsø kommune har alle bidratt med penger, forteller forelder Svein Wara.

Bård Jørgensen, daglig leder ved Remiks, håper flere aktører slenger seg på.

– De er miljøbevisste og nyvinnende, noe som gjorde at vi bidro med en del penger. Forhåpentligvis er det flere der ute som ser det samme som oss, sier Jørgensen.

«No Limits» i aksjon i Tromsø. Foto: Ronald Johansen