Kontrasten mellom livet til Stig Roar Eriksen for syv år siden og det livet han lever nå er stor. I en alder av fem år ruset Eriksen seg for første gang og i en alder av 19 år var han heroinavhengig. Tidligere har han vært åpen om sitt tunge liv i rus, dødsdommen og hans forsøk på å ta sitt eget liv.

– Jeg satt inne i ti år og hadde et ønske om å dø. Samtidig var jeg redd for å dø. Jeg hadde blitt skremt av de nordnorske religionene og levde i et «samvittighetshelvette», men jeg fikk en utenom-kroppslig opplevelse. Hvis ikke dette hadde skjedd, så ville jeg mest sannsynlig vært dø nå, sier Eriksen.

Les også: Ordføreren prioriterte Per "Parker" Andreassen

– Religion skadet meg

Vi treffer Eriksen på Rådstua teaterhus. Han har nå vært heroinfri i syv år og er i dag rusfri. Fredag skal han tilbake på Rådstua for å holde sitt første møte i menigheten «Grace church» som han har startet. Han forklarer at møtet med Gud har endret livet hans.

– Jeg pleier å si at religionen skadet meg, men det kristne livet reddet meg, sier han.

Les også: Ishavskatedralen fyller 50 år

Nåde

Eriksen ønsker med menigheten «Grace church» å delvis ta avstand fra religionens lover og regler, men heller fokusere på nåde.

– Det er en kristelig menighet, men den er ikke konservativ. Kristendommen dreier seg ikke om regler og krav, men betingelsesløs kjærlighet. Det skal stå i sterk kontrast til den tradisjonelle nordnorske religion. Det er en menighet med Jesus i sentrum, sier han.

Takker Jesus

Selv har han startet bibelgrupper, studert bibelen og gått på bibelskole før oppstarten av menigheten. Han håper hans forkynnelse vil ha positiv innvirkning på folk.

– Uansett hvilken fortid du har, uansett hvor snill, sterk eller svak du har vært, så er du like høyt elsket av Jesus. Jeg kom ut fra et liv i grøfta og takket være Jesus har jeg klart å reise meg, sier han.

Les også: Full konflikt i den katolske kirke i Tromsø

Låner ut lokalene

Daglig leder ved Hålogaland Amatørteaterselskap, Irene Nordhaug Hansen, støtter prosjektet med å låne ut lokaler til menigheten.

– Det er ikke noe vi tradisjonelt låner ut lokalene til, men jeg kjenner Eriksen og han er medlem her. Samtidig står mange tomme lokaler rundt om i Tromsø som ikke blir brukt på kveldstid.

LÅNER UT LOKALET: Daglig leder ved Hålogaland Amatørteaterselskap, Irene Nordhaug Hansen, støtter menigheten til Eriksen ved å stille lokaler til disposisjon. Foto: Lena Verås Eriksen