Byggene er planlagt i «bakgården» til et annet større prosjekt – en rekke blokker som skal plasseres i front langs Storgata. Dette prosjektet er nå hos Fylkesmannen for endelig godkjenning.

Kritikk

«Bakgårdsprosjektet» inngikk opprinnelig i disse planene, men utbygger Totalrenovering trakk de tre bolighusene ut av planene etter å ha mottatt kritikk fra både naboer og planmyndigheter.

Kritikken gikk på at de tre byggene var for store og at de ble lagt for tett opp mot naboene i Rektor Steens gate.

Noe redusert

Totalrenovering har nå redusert planene, og disse tilpasningene mener nå byrådet er tilstrekkelige for å kunne godkjenne leilighetsbyggene.

Saken var oppe til behandling i mandagens forberedende byrådsmøte, og da signaliserte byrådet at de vil gi dispensasjon fra den gjeldende reguleringsplanen for området. Det gjelder både kravene om byggehøyde og nærhet til naboer.

Gir dispensasjon fra krav

I reguleringsplanen stilles det krav til at det ikke kan bygges nærmere naboens tomt enn fire meter, men byrådet vil altså la Totalrenovering bygge 1,2 meter fra tomtegrensen.

Saken skal formelt vedtas i byrådsmøtet 18. februar.

BAKGÅRDSPROSJEKT: Det er mellom boligene i Rektor Steens gate og de planlagte blokkene i Storgata at de tre bolighusene skal bygges.Illustrasjon: Google Maps Foto: Google Maps