Mye er ennå uklart rundt arbeidsulykken onsdag morgen der en mann i 40-årene omkom etter å ha blitt klemt mellom en lift og en bil. Politiet og Arbeidstilsynet jobber nå med å samle inn informasjon, men har ennå ingen tydelige tegn på hva som kan være årsaken til ulykken.

– Vi holder nå på å kartlegge hendelsesforløpet og hvordan slikt type arbeid utføres (slikt arbeid som det avdøde utførte da ulykken inntraff journ.anm.). Det gjenstår ennå et par vitneavhør, forteller politiets etterforskningssjef Yngve Myrvoll.

– Fredag skal vi i møte med Arbeidstilsynet. Der vil vi utveksle informasjon vi sitter på, legger han til.

Uklart hendelsesforløp

Politiet har ennå ikke noe klart bilde på hendelsesforløpet for ulykken.

– Ikke på dette tidspunktet. Det dreier seg om ei tragisk ulykke, og det er naturlig at pårørende først må informeres når hendelsesforløpet er klart, sier Myrvoll.

– Det er mange bedrifter involvert her – vedkommende jobbet for et lite familiefirma, som igjen kjørte for Transportsentralen – og liften kan være Coops.

Hvilke bedrifter jobber dere og arbeidstilsynet opp mot?

– Alle som kan bidra med å belyse hva som har skjedd her.

Skal ha tilsyn

Arbeidstilsynet skal gjennomføre et tilsyn ved arbeidsplassene, men tilsynsleder Johan Furebotten vil ikke kommentere når dette vil skje.

– Vi kan ikke kommentere hvorvidt vi har gjennomført tilsyn, men vi kan si at det vil være gjort før uka er over. Hvis vi finner mangler vil bedriften gis pålegg, men hvis det er mangler av en alvorligere karakter sender vi informasjonen videre til politiet, konstaterer han.

– Tragisk

Den omkomne jobbet for et lite transportfirma som tok oppdrag på vegne av Transportssentralen Tromsø. Daglig leder av Transportssentralen ønsket ikke kommentere saken, utover at han konstaterte at det hele var et tragisk tilfelle.

Yngve Myrvoll Foto: PrivatRonald Johansen