Natt til fredag fikk politiet melding om brannen av personer i området som oppdaget branntilløpet i leilighetsbygget like ved politi- og brannstasjonen i Hansjordnesbukta Tromsø.

To personer ble evakuert fra leiligheten over der hvor brannen startet. Det var ikke nødvendig å evakuere flere i den delen av bygget hvor brannen brøt ut, sier operasjonsleder Øystein Gundersen til iTromsø.

Han opplyser at ingen personer skal ha vært til stede i leiligheten som brant.

Fraktet til UNN

Alle nødetater rykket ut til stedet. Det skal ha kommet mye røyk fra leiligheten og, ifølge politiet, fikk en person behandling på stedet etter å ha inhalert røyken.

– En person er fraktet til UNN med røykskader for en sjekk, men det skal gå bra med han, sier Gundersen.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen og ifølge politiet var brannen slukket klokken 04.03.

– Det var ikke en voldsom brann. Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk slukket etter omtrent 20 minutter, melder operasjonsleder.

Klokken 04.49 kunne evakuerte beboere slippe inn i bygget igjen.

– Nervøs

Natt til mandag brøt det ut brann i den samme leiligheten. Brannen etterlot seg omfattende røyk- og brannskader. Charlotte Sara bor i leilighetsbygget, og forteller at hun føler seg utrygg.

– Natt til mandag våknet jeg og så røyk som kom ut av leiligheten. Natt til fredag kjente jeg lukten av røyk, og deretter så jeg brannbilene som kom. Det er helt sykt at dette er andre gangen dette skjer på én uke. Jeg er veldig nervøs, sier Sara.

Hun forteller at hun kjenner til personen som bor i leiligheten, og hun har observert denne personen etter brannen som brøt ut natt til mandag. Hun hevder også at hun så personen sittende utenfor leiligheten når brannbilene kom natt til fredag.

– Det er helt forferdelig at dette skjer. Jeg sa faktisk senest på torsdag at jeg ikke ville bli overrasket om det brøt ut en ny brann her- og så skjedde det, samme natt, sier Charlotte Sara.

Også en annen beboer forteller til iTromsø at hun føler seg utrygg etter brannene. Årsaken til de to brannene er foreløpig ukjent og etterforskes nå av politiet.

– Vi startet etterforskningen fredag og vil etterforske denne brannen på lik linje som den tidligere i uka. Det vil være naturlig å se de i sammenheng med hverandre, sier Gundersen.

Vil forebygge

Brannsjef Øystein Solstad forteller at han er fornøyd med hvor raskt de fikk rykket ut til brannen. Det er stiftelsen kommunale boliger som eier leilighetene, og Solstad forteller at de skal gå gjennom brannforebyggende arbeid sammen med stiftelsen.

– Det finnes røykvarslere i leilighetene, men ikke de er ikke seriekoblet. Vi ønsker også å ordne direktevarsling til brannstasjonen, sier Solstad.

Da vil brannvesenet bli varslet tidlig. Denne gangen var det naboer som oppdaget brannen, forteller Solstad.

– Vi vil jo at beboerne der skal kunne sove trygt. Jeg skjønner at de føler seg utrygge etter to branner på én uke, sier han.

Brannsjefen forteller at brann og redning ønsker et tett samarbeid med blant annet boligkontoret for å gjøre en forebyggende innsats mot såkalte risikogrupper – større boenheter hvor det bor studenter, flyktninger og eldre, blant annet.

– Det er noe vi skal jobbe med nå, sier Solstad.

foto
Foto: H‡kon Steinmo
foto
Brannsjef Øystein Solstad forteller at de er i dialog med stiftelsen kommunale boliger, som eier leilighetsbygget. De ønsker å forbedre brannsikkerheten. Foto: Håkon Steinmo Foto: Håkon Steinmo